Ватикана отрече джендър теорията и как либерали стават комунисти

Набързо изникналите у нас по-католици от папата трудно понасят новината, че същият папа, така внезапно заобичан при посещението му у нас, е отрекъл „джендър теорията“.

Ако се съди по някои коментари из социалните мрежи, много от заобичалите католицизма покрай папата, сега стават атеисти, отнасящи се враждебно с религията.

И католическата църква се оказа, че не е модерна – със закъснение от една година след православната излиза със същите постулати.

Световните агенции съобщиха, че ватиканът е осъдил теорията за половата роля като „объркана концепция за свобода“ в документ инструкция за католическите преподаватели. Според инструкцията идеята, че социалният пол се обуславя от личните чувства, а не от биологията, е опит „да се унищожи природата“.

Да, има два пола и църквата се придържа към това, то е в основата на идеята им за човека. И това си е нейна работа. Няма как радикализирани либерали да изискват какво трябва да прави една или друга църква, какъв пол да признава, дали да пее с папата в молитва на площада и т. н. Това либерализъм ли е?

Впрочем, и науката познава само два пола. Смяташе хермафродити и транссексуални за полово разстройство, но сега по политически причини налагат на науката да не ги смята за полово разстройство.

Това се правеше през втората половина на 20 век с науката – налагаха й идеология. И се наричаше комунизъм.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.