Акции за седмица доказаха, че имаме мутро-милиционерски режим

В рамките на една седмица в България се случи следното:

– Подложиха на разпит хора от сайта „Бивол“ по измислен сигнал, уж от Гражданско сдружение БОЕЦ. Журналистът Асен Йорданов е разпитван 3 часа да посочи източници на информация. БОЕЦ заяви, че никога не е подавало такъв сигнал. (Прочее, другите сигнали на БОЕЦ срещу Борисов, Цацаров и др. остават без последствия).

– Разпити и на хора от Фрогнюз по техни публикации, за описани от тях нарушения на закона.

– Разпити и репортерски набези от Канал 3 срещу сдружение БОЕЦ (виж тук още).

– Изгонени известни журналисти от Нова тв – Генка Шикерова и Миролюба Бенатова.

– Акция срещу фирми на Иво Прокопиев за документи отпреди 20 години, вече иззети преди години.

– Милиционерска акция по най-грубия начин, с прекъсване на интернет и телевизия в две трети от Югозападна България, от Бургас до Петрич (виж тук). Ама те не били пипали интернета, само ръчнали с отверките и иззели сървъри. Акцията, освен друго, иска хората да се откажат от малките доставчици на интернет и телевизия, да минат към големите като СВиваком, а се знае на кого е тази компания. Седмица преди полицейската акцията има рекламна акция към потребителите да се откажат от доставчика си. Монополизацията навсякъде води по по-високи цени.

Ако някой още не се убедил – това е явен мутромилиционерски режим.

Той ще ни наложи няколко монопола, които режимът притежава, ще иска да гледаме и слушаме само негови телевизии, сайтове и да имаме ограничен достъп до компрометираща режима информация.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.