Как ГДБОП съсипва интернета и краде… Мамка му и трън

Властта разпространява фалшиви новини

Момент от акцията на ГДБОП. Снимка: Пресцентър на МВР

Мамка му и трън! Мразя публичността и не обичам да пиша, като цяло, в каквито и да било социални мрежи… Обаче, като гледам, ще ми се наложи, мамка му и трън!

От две денонощия с колегите ми се опитваме всячески да възстановим нанесените от спецслужбите щети. И понеже ми е „много всело и забавно“ да се занимавам с disaster recovery вместо да бъда със семейството и приятелите си, трябва отделно постоянно да се съобразявам с бомбардировката от позвънявания, запитвания, оплаквания и …мамка му и трън – дезинформация! Постоянно, без почивка и по всички налични информационни канали. Както повикванията, така и дезинформацията. Нон-стоп!

Г-н Младен Маринов, г-н Явор Колев, г-жо Румяна Арнаудова и всички знайни и незнайни политически, журналистически и прочее длъжностни подлоги (няма да ми стигне живота сигурно да ви изброя поименно, затова се извинявам за неглижираната обобщаваща квалификация).

Не знам кой на кого пише докладните в институциите, където сте се нагнездили – не искам и да знам. Но, мамка му и трън, вече ми ври и ми кипи от фрустрация и стрес, и дължа да отбележа, че си позволявате най-безогледно да говорите глупости пред камера!

Аз обаче, защото съм човек, който обича да му се говори с факти, също ще споделя малко факти, пък който го интересува да си ги проверява:

1. Гоце Делчев:

На 13 юни вашите послушковци буквално обезкостиха сървърното помещение на Кабел САТ-Запад в гр. Гоце Делчев. Мамка му и трън, БУКВАЛНО! Не просто нарушихте целостта на далекосъобщителна мрежа от национално значение, вие я унищожихте. Ето какво беше отнето неправомерно:

а) комутатор – CISCO CATALYST 4900M;

б) комутатор – JUNIPER EX300;

в) абонатна платформа за терминиране на кабелни модеми – CISCO uBR10012 (M-CMTS) с прилежащата му апаратура;

г) абонатна платформа за терминиране на пасивна оптична мрежа PON – DASAN;

д) оптични комутатори за терминиране на корпоративни клиенти в мрежа от тип P2P и/или active ethernet;

е) множество измервателни уреди и устройства… на кой, бе, в БОП-а, мамка му и трън, му трябваше лазерно фенерче за светене в оптични влакна?;

ж) спирам, тъй като ще отегча публиката, а и в крайна сметка адвокатите ще ви връчат пълния списък, и той мамка му, ще бъде доста трънлив на фона на нелепите ви изказвания в медиите;

(бел. ред. – изредената до тук техника няма отношение към кражба на авторско право, това са компоненти, които поддържат и свързват мрежата).

Искам да е ясно на всички, че сървърното помещение беше оставено на плочки. Браво! Вашите другарчета от ГДБОП и жандармерията, те само таковата, там, за програмите по кабелната, мамка им и трън, само за тях да… Никакъв Интернет не са пипали, как така, сакън…

Смешници…

Позор…

Давате ли си сметка на какво подложихте цялата община Гоце Делчев? Не само клиентите на Кабел САТ-Запад, мамка му и трън, а й клиентите на нашите партньори! Или сега ще кажете, че никой не е предположил, че има множество по-малки доставчици, които са свързани с нас и разпространяват интернет в забравени от Бог, Цар и Държава погранични селца. Хора, за които тези услуги, мамка му и трън, са основно, а на места и единствено, средство за комуникация.

А не искам да подхващам темата, че прекъснахте комуникационен пръстен и предизвикахте нарушаване на десетки договорни отношения между корпоративни партньори.

2. Сандански:

Видите ли, мамка им и трън, в Сандански разпространяват нелегално мобилна телевизия. И те, и тези от Бургас! И как ги спипахме само – пиратските сървъри в Сандански, накуп…

Ей, да вземете да си обучавате персонала преди да го пращате на такива акции! Иззехте най-безочливо сървърния клъстър за виртуализация, като по този начин затрихте десетки системи за автоматизация, мониторинг и контрол както на преносната, така и на мрежата за крайни потребители.

С други думи спряхте интернет услугите и преноса на данни за целия регион – спряхте DNS, DHCP и TFTP сървърите на компанията, спряхте целия провижънинг и мониторинг. Спряхте телефонната централа, спряхте сайта… Абе, с две думи спяхте всички информационни канали на компанията. И когато вълната от гражданско недоволство ви заля, имахте наглостта да си скалъпите набързо историйката, че сте иззели сървъри за, мамицата й и трън, мобилна телевизия – такава, каквато няма и никога не е имало.

И държа да отбележа, че тук говорим за всички клиенти – от градини и училища до Спешна помощ, през банкови клонове, банкомати и целия бизнес в региона. Да, ЦЕЛИЯ БИЗНЕС в региона, защото, ако се допитате до колегите от A1, Виваком, Нетера, Еволинк, Телехаус и още много други ще разберете, че нашите компании са основните им подизпълнители и партньори.

От Сандански също иззехте измервателни уреди, които не представляват никакъв интерес за никого, но добре пречат на един кабелен оператор да извършва дейността по поддръжка на мрежата.

Вашите служители, освен че са силно некомпетентни, явно са и клептомани… От офиса мистериозно са изчезнали абсолютно всички зарядни за телефони, комплекти мини отвертки и разни други „дребни благинки“ и не знам дали да се смея или да плача.

Акцията ви беше много далеч от дезинформиращата небивалица, която сеете през последните дни.

Акцията беше поръчкова, противозаконна и показна

Акцията беше уронваща престиж и съсипваща. Показахте на целия народ до каква степен е мутризиран държавния апарат. Защо не разказахте, как репортерите на различни медии се озоваха пред офисите ни с цели 20-30 минути преди да пристигнат микробусите на ГДБОП и жандармерията?

Защо да не поговорим за ТЕРАПРО, иначе казано вашите поръчители? Защо не беседваме върху това как няма и час след началото на пародийната ви акция бяхме заляни от флаери, брошурки и листовки на А1 и Виваком? Да коментираме ли таргетираните рекламни кампании в Интернет (Facebook и Google Ads) на същите членки на ТЕРАПРО, които също най-случайно стартираха в деня на акцията? Ходи после, мамка му и трън, разправяй, че нямаш сестра!

Имате сестра уважаеми госпожи и господа, но тя е грозна, пъпчива, силно проскубана, осакатена, с изключително наднормено тегло и се нарича РЕПРЕСИЯ, малката сестра на КОРУПЦИЯ и първа братовчедка на МУТРАН!

За сега смятам да спра до тук, защото колегите ме чакат да продължим работата по реставрация на мрежата. В крайна сметка и други колеги ще има какво да ви кажат, те могат да разтеглят точките от 3 до 10 и нагоре, стига да искате да ги чуете. А и като си поизлях мъката ми поразкара малко и яда, мамка му и трън!


От фейсбук-страницата на автора

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.