Тоя хикс ни е ясен!

Румен Белчев

Понякога се чудя какво би правил светът, ако не бяхме ние, българите. Има ли нещо неоткрито от българина, преди другите изобщо да са се сетили, че може да бъде открито!

В началото на месеца учените ни увериха, че и граф Дракула е нашенец – макар че според „24 ЧАСА” са му казвали и „Цепеш” – заради „склонността му да набива на кол пленниците”.

Безобидна, малко болезнена за потърпевшите, но все пак – само склонност.

И не само това – и вкуса към вкусните бъркочи сме дали – ето, според интервю на „ТРУД” с участник в кулинарно шоу, „Храната днес не е просто манджа”! Един сънародник обясняваше, че чорбата е турско ядене, по нашенско сега ядем повече супа – още преди век, спомнете си!

Патриотичното възпитание е приоритет за българската преса – ние, гордите българи на ХХI век научаваме от „СТАНДАРТ”, че „Духът на цар Калоян броди в църквата „Св. 40 мъченици”! Сутрин и вечер се появявало паранормално явление – „Камерите за видеонаблюдение многократно запечатали светещ обект със сферична форма, който се носи във въздуха около саркофага”. Е, имало и неверници, които твърдят, че „става въпрос за пречупване на светлината. Но хората вярват, че това е послание към вековете – да пазим историята си и да я почитаме”.

Но не само с миналото се гордеем ние – и днес даваме пример на изоставащите европейски държави. След евроизборите загубилите европейски партийни лидери един след друг започнаха да си пишат оставките.

Прахта ни дишате, дами и господа – у нас оставка се подава, колкото да има какво да пишат вестниците – „24 ЧАСА” състави цели „5 сценария и 5 имена за наследник на Нинова на конгреса в неделя”. Сценариите са достойни за политически трилър с елементи на абсурдна комедия (добре, че „Монти пайтън” не четат български), на цяла страница грижливо отрязаните главички на кандидатите са подредени като отборите на футболно игрище преди началото на мач. Е, мач нямаше – три дни, след като съставите излязоха на терена, от „ДУМА” научихме, че „Корнелия Нинова оттегли оставката си”.

Глей как са прай!

От партийния вестник научаваме също, че „До три месеца ще са готови правилата за прекия избор”.

Това ни подсеща за едни други правила – според „ТРУД” „Дървата за огрев могат да изчезнат тази есен, защото все още не е ясно докъде е стигнало изработването на наредбата, която определя съдържанието на влага в най-разпространената суровина за отопление”. Няма наредба – няма и дърва! А когато сняг забръска?

Но да не се кахърим, ние сме горди българи – все ще измислим и открием нещо невиждано досега в световната история!

Както сме измислили и числото „Пи” хилядолетия преди Архимед и Лудолф да си го присвоят. Откъде знаем това ли?

Десетилетия наред доказателството е било пред очите ни, само че ние сме се стискали за билетче за музея във Варна! Потърсете „24 ЧАСА”, там черно на бяло си пише, че „То се съдържа в размера на златния фалос на Вожда от халколитния некропол”! Разбира се, някои ще се позатруднят от научното обяснение – че сред Побитите камъни има и камък „с цилиндрични дупки. 22 делено на 7 е приблизително числото пи. Всяка от тези дупки е с диаметър приблизително 31 мм, точно колкото е фалосът на вожда…”, но няма как да не изпитат патриотична гордост от заключението, че древните египтяни може да са мерили всичко с лакти, но у нас „Фалосът е основна мерна единица за всяка от групите в Побитите камъни”.

Така че – хич да не ни се хвалят европейците от атлантическите покрайнини на България – те където отиват, ние оттам се връщаме!

На нас не само тоя Хикс, ами изобщо няма Хикс, който да не ни е ясен!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.