Ал Йо и други таласъми от радиационния фон

Алйо е малко тралала. В една такава кръгла глава е чудно как се побират такива ръбати глупости. Сигурно го боли, та затова си върти малките, хитри, черни очички като топчетатата на тотото. Представям си как ще се търкаля в европарламента.

Прилича ми на мистър Мармедюк, колесат гад от „Резерватът на таласъмите“ на Саймък (бел. ред. – Клифърд Саймък, американски писател фантаст). Колесатите са едно създание, пълно с насекоми и:
„…Изведнъж от гърдите на колесатия се показаха дюзи и се чу съскащ звук. Смрад шибна в лицата на хората…“

Алйо ни разказа са просперитета на България преди 9-ти 44-а година. Хората били богати и България била богата. Цървулите и налъмите са ги ползвали за красота.

После по соца хората станали бедни.

А сега, по боковизма са съвсем богати и непрекъснато ходят на море и правят задръствания и се избиват по пътищата, за да стигнат до морето. Много от тези българи ходели и до Гърция и Италия, защото са още по-богати от другите, дето са си просто богати.

Такава воня се разнесе, че ме заслепи.

Накрая, обаче, колесатия Мармедюк се пръсна и от търбуха му излезе една купчина гнъсни насекоми и той ….почина. Мармедюк де.

Обаче не беше само тази медийна атака.

Една нек’ва обясни, че малката черна рокля на Коко Шанел, не е чак пък толкова. и т’ва са глупости. Както и че жената на принц Уилям – Кейт – се обличала като пенсионерка.

И други неща обясни – за периферията на шапките, за цветовете и прочие важни неща за богатите българки. А па аксесоарите, вика, били подправките на дрехите. Като я гледах, тя чесън, чубрица и запръжка обича. Обаче книга написала.

А пък после един фотограф вика, че в Чернобил радиационният фонд бил висок.

Той, радиационният фонд и тук е бая висок, и си има име – тъпунгий, между простотий и подлеций стои в оная там таблица… Особено опасен и съвсем облъчващ.

– – –
От фейсбук-страницата на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.