Прокуратурата вече няма общо със закона и смисъла… Тотален произвол, феодализъм в 21 век

 

Историята за пръскачките пред Народното събрание, чиято система на управление била „хакната“ с цел предизвикване на страх и смут в населението, чрез безконтролно пръскане на преминаваща делегация изглежда като сюжет от „НеНовините“. Оказа се, обаче, че това не е история на Самуил Петканов, а част от надлежно направени от прокуратурата твърдения в хода на текущо накзателно разследване…

Тоест в системата на прокуратурата, макар и в онова чудо на чудесата, наречено „специализирана прокуратура“, някой, който вероятно претендира, че е с всичкия си, е написал тази версия и официално я поддържа за целите на прилагането на наказателното законодателство. Иска да прати хора в затвора от 5 до 15 години затова…

За всеки нормален разсъдък тази теза е достойна за комедия на световно ниво. Но това е официално поддържано твърдение на специален държавен орган, създаден, за да реагира на престъпленията в тая абсурдна страна, в която ни е писано да се родим и живеем.

Обвинението в „тероризъм“ е нещо много тежко, важно и страшно. То не се повдига всеки ден. Дори и по време на тоталитарния комунистически режим този състав е ползван изключително внимателно.

Всъщност там, където прокуратурата може да обвини някой в „тероризъм“, защото „хакнал“ електронното управление на пръскачките пред парламента, и щял да пръска безконтролно чуждестранни делегации и така щял да предизвика страх, смут и терор сред населението и да подрони устоите на държавата – там наказателното право и правораздаване са гавра със смисъла, тотален произвол, тържествуващо банално зло. В най-чист вид.

Такава „държава“ е гротеска на съществуването на държава.

Тази история ще бъде наш чутовен и недостижим принос към развитието на наказателноправната теория и практика в световен мащаб. Чутовен и недостижим.

P. S. Смешно, но много плашещо и много тъжно е това, което се случва всъщност. To показва, че системата на прокуратурата очевидно вече няма нищо общо със закона, правото, с елементарното и изначално човешко разбиране за добро и справедливост… Това е някакъв друг свят, с някакви други „закони“… Някакви безчовечни хора, готови на всичко за кариера и изкачване в йерахията… Феодализъм в 21 век… Хора, които вече са изпразнили напълно от смисъл и същност наказателното право и правораздаване, правото и „държавата“ ни изобщо…


От фейсбук-страницата на автора, със съкращения

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.