Забравете Истанбул, тук е София или защо Демократична България губи

 

Демократична България ще загуби (и) тези избори за София. И ще ги загуби катастрофално. Това най-вероятно вече дори е калкулирано.

Ще ги загуби не защото има лош кандидат – най-вероятно отличен професионалист, но пълен анонимник за избирателите.

Не, ще ги загуби заради продължаващия модел на еснафско, самодостатъчно поведение. „Ние знаем най-добре, вие само ни следвайте“. Това е лозунгът, който от коалицията не спират да предлагат на избирателите си. И ще продължават да губят подкрепа, а не да я увеличават.

Лидерите й често критикуват (и с основание) премиера Борисов, че управлението на страната се решава на едно диванче – кой да се покрие и кой да се опраска.

За съжаление аз не виждам нищо различно в поведението на лидерите на Демократична България. Да ви кажа честно, вече донякъде се радвам, че не управляват. Борисов поне има комплекс, че е прост, неучен и понякога дава заден, усетил колко дълбоко се омазал в някакво решение.

На изборите за европейски парламент 1/3 от съставните части на Демократична България направи някакви вътрешни избори, накрая едни хора се събраха (на едно диванче) и туриха за лидер на листата Радан Кънев, който не беше дори заявил планове да участва в тези избори.

Аз гласувах за Кънев, признавам. Писал съм мотивите си. Не се отказвам от тях. Продължавам да мисля, че той заслужаваше да бъде трудоустроен в Брюксел.

Сега едни (а може би дори същите) хора се събраха на диванчето и определиха кой да е кандидат за кмет.

И вече се започват заклинания – гласувайте, гласувайте, че ако остане ГЕРБ лошо ще е. Ами лошо ще е, да.

И тия независимите кандидати били само за да отливат гласове. Накрая след поредната загуба ще бъдат виновни Мая, Слави, Атанас и асс…

Забравете Истанбул, тук е София.

`

От фейсбук-страницата на автора

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.