Българи-юнаци!

Румен Белчев

Всичко друго може да не ни е наред, но поне в едно отношение светът прахта ни диша – там, където той отива, ние вече повръщаме!

„Българите пият по 12 литра годишно, първи сме на Балканите!“ – тържествува „24 ЧАСА“. Какви ти 12 – точното количество е 12,3 литра на глава от населението! Като се изключат пеленачетата, мъртвите души в избирателните списъци, двата милиона в чужбина и мърморещите баби-въздържателки, на здрав българин се пада по половинка дневно!

Това поне обяснява до известна степен катастрофите, с които си пълним вестниците и новините.

И още една добра новина – това количество ни нарежда на шесто място в света!

Ще ми говорят после за 111-тото, хайде де – къде има по-голяма свобода на словото, ако не на маса!

Е, това може да хвърли светлина и върху загадъчните явления по магистралите ни – „Мъж в нирвана гониха медици по магистрала „Струма“ – съобщава ни „ТРУД“. Като го настигнали, човекът с чаршафа „се държал нормално, обяснявайки, че до състояние на нирвана се достига след като се отворят всичките седем чакри“. След което изчезнал в неизвестна посока!

Разбира се, водещото ни място в световната класация не може да не се отрази и на считаните от нас по навик за сериозни институции – „ЦИК обяви починал човек за депутат“ – твърди „24 ЧАСА“. Човекът бил покойник от година, но Централната избирателна комисия очевидно е счела това за излишна подробност – и без това сума ти мъртви души натискат копчетата в сградата, където едното нещо прави другото, една повече няма да навреди.

Дори учителската професия, която славим тази седмица, е засегната – ако не цялата, то поне министерството й – „Гонят даскали при две двойки“ – резюмира новата наредба на ведомството „СТАНДАРТ“. Става дума не за двойките, които някои пишат на учениците, а за двойките, които министерството ще пише на преподавателите им. Учителите щели да минават през атестиране от специален инспекторат и „При две слаби оценки учителят трябва да бъде уволнен“!

Странно решение, при положение, че съседната информация на страницата гласи, че „700 преподаватели в София не достигат“.

„ТЕЛЕГРАФ“ не се поддава на алкохолния делириум, върлуващ из страната – той се е посветил на изконните ценности – „Гаджето на Доктора показа дупе за милиони“! Има и снимка на онова, за милионите – наистина изглежда добре, деца, купете си вестничето, за да научите още как „Шампионка се съблече пред обектива“, а красавица, облечена само с нещо като клинче, полива красотите си с водичка и твърди, че „Всеки мой сервис попада в целта“.

Ако ще си говорим за тенис, „24 ЧАСА“ попроменя малко класациите – след големия успех на Гришо в Щатите и достигането на 25-то място в класациите часовият вестник го премества още по-напред – „Григор влезе в топ 16 по спечелени пари за сезона“.

Кой ти гледа тениса, дайте да погледнем в банковата сметка на човека – само така днес си мерим успехите!

„ТРУД“ също навлиза деликатно в спортната тематика – на всички спортисти, оплакващи се от контузии и болки, той препоръчва универсален лек – „Водката облекчава болки в гърба и шията“!

Водката облекчава всичко, разбира се, при правилна дозировка – не повече от бутилка дневно. Макар че има и еднолитрови – те, предполагам, са за по-тежките случаи.

При болки – пробвайте! Може и профилактично!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.