Какво да очакваме от цацаратурата след посещението в САЩ?

Някой се беше пошегувал в социалните мрежи – независимата българска съдебна власт е в САЩ на инструкции.

Там са главният прокурор Цацаров, бъдещият главен Гешев, шефът на ДАНС. От тях се очаква нещо, те ще получат някакви данни, ще им обяснят някои неща.

Какво иска САЩ? Иска полезни за България неща – правова държава, преследване на престъпници, законите да важат за всички, а не както сега да има недосегаеми и неразследвани.

Иска още България да се пази от влияние и намеса на Русия. Това е геополитика, всеки се бори за сфери на влияние. И малка България е в положението, описано в старата поговорка – когато атовете се ритат, магаретата теглят.

Какво ще дадат като отговор нашите хубавци на американските искания? Подозирам, че няма да приложат закона за всички, няма да разследват недосегаеми сега по-едри и по-дребни престъпници, и т. н. А ще се покажат като натегачи с бутафорни акции.

И най-важната от тях ще е да обвинят президента Радев в държавна измяна. Това по конституция е единственото възможно, за което могат да съдят държавен глава.

Написа го колежката Петя Владимирова в „Дневник“ преди време – че с бутафорния шпионски скандал, когато разпитваха неколцина за връзки с Русия, се целят в президента. Той може да откаже да подпише указа за назначението на Гешев, има основания – голяма обществена съпротива и т. н. Не може да спре избирането му, но може да го компрометира, няма да е добре.

Така че, можем да очакваме голям цирк.

В САЩ параноята на тема Русия е сериозна, разследваха дълго дори президента си.

Никак няма да е трудно на нашите натегачи тук да спретнат подобна кампания и шумни обвинения към българския президент.

Четете Петя Владимирова, тя прави по-точни анализи от ДАНС, за една скромна заплата.

А цацаратурата и службите ни водят за носа, издържани с нашите пари.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.