Плаща ли си Първанов за глиганите?

“Четете вестници”, казваше Остап Бендер и е много прав. Вярно, че са тъпи и пълни с манипулации, но има някои вълнуващи новини, забутани по малките колонки.
Такава една новина от днес е, че шоуменът Слави Трифонов е отстрелял глиган край варненското село Долище, чиито глиги били 23,8 см. Трофеят заслужава златен медал – от тази категория е. За него Слави платил 3000 евро, съобщават гордо от местното ловно стопанство за вестника.
Оказва се, обаче, че 2 седмици по-рано президентът Първанов “повалил” дива свиня на същото място, чиито глиги били 22 см.
И, както отбелязва остроумният в. “Стандарт” в заглавието – “Слави бие Първанов с 2 см”. А така.
Само едно не се е сетил да отбележи вестникът – а колко е платил президентът Първанов за глигана? Би трябвало цената да е същата – 3000 евро.
Значи – за читателя е интересно колко е платил Слави за един глиган, а не е интересно колко и дали е платил Първанов?
Ако е платил – това са две президентски заплати, една шеста от годишният му доход. Как ще гледа Зорка и челядта цели два месеца? За да си начеше крастата и отстреля един глиган? Значи имаме президент комплексар.
Но, както най-вероятно се е случило, Първанов не е платил нищо. Тогава, пита се – защо Слави Трифонов, както и всеки ловец, трябва да плаща, а президентът – не? Той над правилата и законите ли е? Дивечът е част от дивата природа в България, а ловното стопанство само го стопанисва. А президентът Първанов дискретно се проявява като ловец, който се мъчи да настигне Тодор Живков и Пенчо Кубадински по ловни подвизи.
Или може би формално някой е платил вместо президента Първанов? Това пък е още по-интересно – коя фирма? С какво се занимава? Защо?
Ей такива работи има по вътрешните страници – дребни новинки, които поставят много въпроси, но вестниците не им отговарят. Дори не питат. Защото подтичват пред властта като ловни кученца.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.