На Нова година и на 1-ви след телевизия и пиене… ЧНГЗъ и СНХъ на всички!

Навремето един комшия каза:
– На един 1-ви януари се събудих в 8 с напълно бистра глава, направих си чай, седнах на масата и какво да видя – в ъгъла младостта ми се свила от срам…

Така и аз сутринта – ставам, никакъв махмур, даже и от преяждане. Нахраних котето, направих си кафе, наредих си пасианс, оправих кухнята.. изпуших известно количество цигари, пък си пуснах телевизора. Цъка-цъка и попаднах на „Как са го направили“. Сигурно сте гледали тези приятни филмчета. Че не са и забранени за деца… Пу-пу, да не ме чуе Чампоева-Жотева, че каквато е зла ще земе да им тури едно 14+ и да трябва тайно да го гледаме с децата…. .

Та попаднах на как се правят зъбите за ченета и мостове. Егати, в Германия има завод, в който правят милиони зъби. Ако знаете какви съвършени машини са измислили хората, за да са зъбите гладки, с различни цветове, здрави. И това има-няма в последните 40-50 години са го измислили. Съвършена чистота и ред, спокойни хора, очевидно удовлетворени от работата си…

Или пък как се правят платформите за карнавали. Режат, заглаждат, боядисват, лепят, оребряват… и накрая – чудесии. Красиви чудесии. С лазер, не Лазар*! Да вмъкна – карнавал значело „без месо“, последното празненство, преди постите… Брей, верно човек наистина научава непрекъснато нещо ново, пък после викайте, че телевизията била тъпа. Не всяка е тъпа. Нашата, например е много, ама много тъпа, да ви кажа под секрет. И е квинтесенция на икономиката ни, така да се каже, за която икономика една млада жена каза по бТВ, че много се разраснала и станала една супер икономика и даже сега ще произвеждаме спици за колела и педали. За велосипеди колела.

Чудя се на тия тъпунгери, дето правят противо гастроезофагеалнорефлуксови хапчета, дето правят превръзки, памперси, прахове за пране и „Аз ям“, за какво си фърлиха снощи парите за реклама по телевизорите, като сигурна съм, надали и 30 души са гледали „Кубиците“ (бел. ред. – „Комиците“), тъпите маскирани певци или пък анимационният филм?

Ами онези хорица, които мръзнаха на площада? Ошмулени едни такива и чакат нещо готино да се случи, а то – Кирил Маричков!

Хората правят чудесии по света, а ние слушаме отново и отново и отново Карадочева, Хранова, Веско Маринов, някакви комици, от чиито смешки смърдят на ранен соц и ти се доплаква…

Впрочем, ако чуя още веднъж разказа за Карадочева, Найденов и Димитров как влезли в един бар… Не, грешка – влезли в американското посолство и пели абаут Херо – Нова годинооо, нова годиноооо… ще се прострелям в коляното!

ЧНГЗъ и СНХъ на всички!
(превод – Честита Нова Година, Значи и Сичко Най-хубаво!)

– –
* Катаджия спира шофьор:
– Ти, брато, надвиши позволената скорост с 25 км.
– Ха, как пък разбрахте?
– С лазар! Лазаре, излез от храстите! Как трябваше да мине водачът?
– Бъ…жжжжжжжж!
– А той как мина?
– Бъж!

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.