Посягат на водата, ще пиете кал. Събудете се!

Стана ли ви ясно сега!? Тази мания по ВЕИ-тата е поредното недоносче на климатичните талибани, което донесе много пари на малко хора и натовари сметките на всички с т. н. енергиен микс. Да напомням ли, че имаше солари, които произвеждаха ток на тъмно? Всъщност прекарваха тока от ТЕЦ-овете през соларните си електромери и го продаваха на високата насърчителна цена. Това са назначените за енергийни милионери.

Сега ще изсърбаме калта от язовирните дъна пак, както през кметуването на Янчулев (бел. ред. – през 1991-1992 в София има тежък режим на водата, защото е източен най-големия язовир – Искър). Явно на нашия задник едно таковане не стига, за да мислим с главата си.

Абе, хора, събудете се! Интернет е пълен с материали за кражбата на извори чрез концесиониране. Изкупуват се огромни площи, за да не се допусне сондиране, купуват се правителства и армията пази подобни монополи върху питейната вода, за лишаване на местните хора от вода, за продаване на изворна вода без никакво пречистване на баснословни цени.

Имаше скандал в Лондон за бутилиране на чешмяна вода. Една от най-големите компании се измъкна с обяснението, че не лъже, щото на етикета не пише нито минерална, нито пречистена. Просто маркетингов трик.

 

Не се бъзикайте с водата.

От „Нестле“ отдавна са казали, че най-големият им враг е чешмяната вода, демек ВиК системите. Извадете си главите от задниците и разберете, че тия мигранти, дето се давят в Средиземно море, чудесно знаят къде е водата и от какво бягат. Те знаят, че сме идиоти, които се пързалят на сняг. Но знаят, че снегът е вода – живот.

Тежкият соц направи язовири, за да не иде водата в морето за един месец снеготопене. Сега крадливата пасмина с екологични бля-бля източи тази вода, за да окраде пари през енергиен микс. А вие ще пиете кал. Или бутилирана чешмяна вода като минерална от Южния полюс.

Да напомня – преди години именно МВФ и Световната банка настояваха да има една единствена сметка на държавата, за да могат да си приберат парите.

Сега може би някой иска с едно единствено ВиК да прибере и водите. Повтарям – едно таковане не ни ли стига, за да мислим с главата си?

– –
Коментарът на автора е от Фейсбук

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.