Зелева чорба срещу извънземните

Румен Белчев

Пророчествата са велика загадка – Нострадамус например има предсказание, че луд ще се качи на престола – дотук добре, само че за нас е оставил да решим загадката за кого точно става дума. Че те станаха много!

Новите времена въпреки компютрите и научните открития също не ни окуражават много – преди жребия за осмина финалите на Шампионската лига според „ТЕЛЕГРАФ” „Математик предвиди мач Барса-Челси”. Може би причината за грешната прогноза се крие в датата на вестника – петък, 13-и, но на Челси се падна Байерн, а на Барса – Наполи…

Все пак – в областта на предвижданията ние сме световен флагман – българските прогнози ги цитират всички световни вестници!

„Ванга със страховити пророчества за 2020 г.” – стряска ни „МАРИЦА”, почерпал вода от извора – „Интернешънъл бизнес таймс”. Според пророчеството „През 2020-та в Русия ще бъде извършен опит за покушение срещу руския президент Владимир Путин. Атентатът ще е дело на вътрешен човек”.

И на Тръмп нямало да му се размине – „ще се разболее от мистериозна болест, която ще го остави глух и той ще страда от мозъчно увреждане”.

Бррр! Пак ще се обърка световният ред!

Само че защо ли ни звучи познато?

Интернетът е измислен освен за да минава човек от ниво на ниво в игричките, да може да си прави и справки за това и онова.

Точно преди година агенция „ПИК” ни цитира Вангини пророчества от не един, а два английски вестника – „Сън” и „Дейли мирър”, според които „Догодина ще има опит за убийство на руския президент, като заплахата ще дойде от собствения му екип”. А пък 2019-а щяла да бъде последна за Доналд Тръмп в Белия дом. „Американският президент щял да напусне поста си заради мистериозно заболяване. Той вече има проблеми със слуха”…

Но, както казва експертът по киберсигурност г-н Минчев пред „ТРУД”, „Никой не може да обясни нито Хигс-бозона, нито Ванга”.

За бозона – няма спор, със сигурност повечето от нас изобщо не стопляме за какво иде реч, но на Ванга си знаем, че не бива никой да посяга – тя е наша национална гордост поради липса на друго, с което да се фукаме пред света. Както биха казали юристите, може да се направи обосновано предположение, че пророчицата е предвидила масовото оглупяване на земното население вследствие на повишеното съдържание на въглероден диоксид и фини прахови частици, така че е дублирала предсказанието си за две последователни години, за да се позабавлява с нас от отвъдното.

Но – да не униваме, може акълът ни да не е много, но пък всичко друго подлежи на корекции – „Ултразвук стяга дупето за ЧНГ” – радва ни „ТЕЛЕГРАФ”. Разбира се, малко притеснява другата част от заглавието – че „Радиовълни махат целулита” – може би защото радиовълните нямат нищо общо с ултразвука, но грешката със сигурност се дължи изключително на фините прахови, засипали София през декември.

Но – след като стегнете дупето, все пак внимавайте, като ходите по улиците – според „ТЕЛЕГРАФ” и проф. Лъчезар Филипов „57 раси извънземни ни навестяват”, като „Повечето са високи един метър, отвличат хора и през зимата”!

От една страна – страшничко, от друга – човек може научно да обясни къде точно се е мотал три-четири дни и нощи по празниците, а не се е прибирал вкъщи!

Наздраве и запомнете нещо, което във вестниците не го пише – зелевата чорба помага – особено в такива случаи!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.