За любовта при комунизЪма… Другарке, да са съберем в една комунистическа единица…

Прелюбопитен разговор за любовта при Гала по Нова тв. Поучителен и с исторически препратки, да знаят младите в какви времена сме расли…

– По времето на комунизъма е нямало любов! Трябвало е да има комунистическо семейство и така да се възпитават децата… – Нидал Алгафари за новата си книга.

– Тази стигма идва от социализма, за любовта между възрастни хора… – Гала.

– По време на социализма, на 27 години неженен е бил стара мома…. – дъщерята на Софиянски.

Така беше при комунизъма. Освен банани, шоколад, луканка, киноа, тоалетна хАртия, нормални обувки и сутиени Триумф, нямаше и любов.

Първото, което тате попитал мама, когато я видял в мензата, било:

– Другарке, ти комунистка ли си?

Тя отговорила:

– Разбира се, другарю, иначе бих ли се хранила тук?

– Тогава въ обичам, другарке, и искам да се съберем в една комунистическа единица и да се множим.

И тате я фанал за ръката и я завел в клуба на ОФ, да се закълне пред червеното знаме.
Бил е леко недоверчив. Тя се заклела и се оженили. Чак след 5 години тате разбрал, че мама не е комунистка, но било късно, вече съм се била родила, а партията не даваше да се развеждат хората. Като Папата.

Тате, обаче, веднага я разлюбил и дълго плакал под портретите на Ленин и Димитров, в скута на майка си, моята баба.

И мен винаги са ме възпитавали с комунизми. Например, вечер мама ме приспиваше с „Нас червеното знаме роди ни…“ на 4 гласа. А сутрин ме караха да рецитирам поне 1 стих в прослава на партията. Права до масата, преди да си изям филията с мас, поръсена с чубрица.

Така мина времето до 27-мата ми годишнина, когато от ОФ-ето ми туриха табела „Стара мома“ на врата, понеже още не бях женена.

Вечер мама ме успокояваше, когато се връщах разстроена от работа:
– Не плачи, маме, стара, но не мома….

А пък ако някой се влюбеше след 50 годишнината си, го ритаха по кокалчетата.

Мръсен бил въздухът. Мръсен е не, ами… Медиите излъчват циановодород. Синилна киселина, не сенилна. Сенилен е друго, значи изкуфял. Въпреки че и така можем да кажем.

Такива ми ти работи…

– –
От фейсбук-страницата на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.