Кой им вярва? Щели да оправят водата на Перник… По-скоро ще объркат софийската

Въобще не е за вярване, че правителството и неговите експерти във водния сектор ще оправят водоснабдяването на Перник. По-скоро ще объркат софийското.

Събрали се Теменужка, Юрданка, Ревизоро, още една министърка и един министър (как им беше името), и решили нещо си…

Това е фарс. Абсурдистка пиеса.

Те и досега с разчети и графици с подписи на министър и експерти докараха водната криза.

И сега трябва да повярваме на баснята, че вода от язовир Белмекен щели да прелеят в язовир Бели Искър, оттам в софийските водопроводи и оттам за Перник? Това всичко по деривации, строени при соца… А сега щели да пуснат една тръба от София до Перник, да усвоят някакви 30-ина милиона за един месец? И на това да повярваме? Че ще усвоят, това е сигурно. И който трябва ще усвои да налее шия.

Най-големия фарс е, че 30 години след комунизма тези не са направили и един язовир, а точат от построените тогава, крадат за частни вецове, управляват водите некадърно. И не са спрели да се пъчат против комунизма, как оставил тежко наследство… И водопроводна мрежа от соца била стара. Ами стара ще е, колко години минаха? Докато строите селски стадиони с пари от ЕС?

Това е като приказките на Борисов за АЕЦ Белене, ту е гьол, ту сме против него на референдума, ту без него тока щял да поскъпне 18 пъти, ту сме намерили чужди инвеститори (няколко пъти вече)…

И при соца имаше режими на водата в разни градове. Но по онова време време тези градове растяха непрекъснато, властта (кадърна или не) не смогваше да строи жилища и водоснабдяване, стотици заводи точеха вода разхитително. Сега градовете са обезлюдени, заводите са закрити, а вода няма… И сега ще ни обясняват каква суша е. Макар че е имало и по-сухи години.

България е в безумно положение.

Ако не се осъзнае българинът, ще почне да емигрира и поради липса на вода, не само заради работа и доходи.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.