Според Нова тв работата с водата била лесна …в Корея. Защото нямат прошковци и боковци

 

По Нова тв казаха, че работата с водите била много лесна. И ни показаха как става в Южна Корея. Направо елементарно.

Южна Корея – площ 100 210 km², население – 50,8 млн.
България – 110 994 km², 7 милиона… може би.
Смятайте си сами гъстота на кв. м, смятайте си и консумацията на вода. По водни ресурси сме почти еднакви.

С две думи – там под всички улици има инсталации, които улавят дъждовната вода, използваната от домакинствата вода и после я преработват в едни огромни системи. Ем така и наводнения нямало. То улиците във филмчето за лесното с водата бяха такива, че, мен ако питат, могат и да не я преработват, ние сме свикнали с малко по-мръсна вода напоследък. Да не ни разболеят пък с тия пречистени, безмикробни води…

А хората събират отпадъците си разделно, ама много разделно и даже има човек-кореец, който наблюдава кофите за боклук и им се кара, ако сбъркат.

Разбира се, дадоха и Борисов, не става без него…, който беше там преди година и донесе тук южнокорейски чудесии, които аха да ги въведем, ама някой друг път.

И после се появи Прошко* и вика:

– Дайте сега да екстраполираме.

И започнаха да екстраполират.

Ако в Южна Корея имаха Прошко, нямаше да са толкова щастливи, ако можем да екстраполираме една реклама за Ани и цистита….

Аз обосновано смятам, че в Южна Корея няма твърде прошковци и боковци или ако има, те обслужват кофите за боклук с оранжеви якета, ем да се виждат, ем да не им е студено. Щото и те са хора, обратно на това, което ние мислим за тях…

П.П. Нова тв ни прожектират филмче за момиче, което станало мюсюлманче… Какво искат да кажат с това, нямам представа. Вероятно е свързано с някакви князове** или подобни екстраполации.

…В Южна Корея 35% от населението са атеисти. Особено младите хора.

–––––

* Прошко Прошков е председателят на Комисията по инженерна инфраструктура в Столичния общински съвет, общински съветник от ГЕРБ и СДС, преди това от ДСБ и „България на гражданите“.

** Князове – множествено число за княз – казано по Нова тв.

– –

От фейсбук-страницата на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.