Който не гледа телевизия, да знае, че каквито са ни мисирките, такива и политиците

– 1 буркан кисело зеле е равен на 1 кисело мляко! – казва Четиетикета Гавазова. Другите глупости няма да ги цитирам, защото не мога. Нямам експертиза. Но, виж, по темата колко глупости се изговориха по телевизорите, имам, тъй като съм завършила 11-ти клас.

– Лекарствата са дошли после, първо е било туршията! – казва някакъв активен потребител, шеф. И на мен ми е шеф, защото съм активен потребител. На пенсионерите не им е. Те не са активни потребители.

Така е , нямало е лекарства, когато средната продължителност на живота е била около 33 години. Да не забравяме, че преди туршиите са били корените, а после, преди огъня – сурово мамутско и салезъбско.

Задълбочен разговор за туршията. Понеже аз и още двама-трима гледаме телевизия, хората няма никога да разберат, че е опасно, когато продавачът бръкне с ръка в бидона с туршията (Четиетикета показва как) и може да ви зарази с онова, дето го има в морето около курортите ни – ешерихияколи.

– Трушия – й вика Четиетикета на туршията. На масата в съвършеното студио на Би Ти Ви, което студио е спечелило оня ден най-голямата световна награда за прекрасност на студията, има 4 буркана тРушии за онагледяване. Доколкото видях – кисели краставички, зеле, царска тРушия и нещо в пластмасова кофичка.

Освен мен и още двамата-трима гледащи, другите, вие, обикновените хора няма никога да разберат, че:

– Да, полицаят е бил добър човек (този, дето открадна мангизи от игрална зала) и е нямал пари, но това не е мотив за деянието му. – вика Хемикян. Разбира се, к’ъв мотив може да е това?!

И понеже ми стана прекалено сериозно от тези сериозни и животрептящи теми, отидох в Нова, където се посмяхме на малко сметища, дупки по пътищата, заклеймихме и уволнихме учителка с алкохол на селска улица, разпнахме я на кръст, съсипахме й живота и я изплюхме. Видях и рекламата на следващия сезон на Откраднат живот, в който се мяткат разни артисти и се ръчкат със скалпели и фърчи малко кръв.

Вие, обикновените хора, дето не гледате телевизии, дано знаете, че точно каквито са ни мисирките, същите са и управляващите….

– –
Двама трактористи си стояли в сянката на един комин на ТЕЦ на Ковачки по обед и си почивали. Било 12 септември 2001 г. По едно време един делтапланерист се тряснал в комина.
– Квато ни държавата, такива ни и терористите – установил единият тракторист.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.