Лекарите – накъде с тоя шеф на Лекарския съюз?

Един възпълен господин с детско личице вече години наред говори от името на всички лекари в България.
Председателят на лекарския съюз д-р Андрей Кехайов се прочу с много остри атаки срещу министерството, Здравната каса, управляващите и прочее. Така и трябва да прави един шеф на съсловна организация – да защитава интересите на хората си. Но защо филипиките на Кехайов нещо не могат да трогнат обществото?
Полека-лека някак се разчу, че шефът на лекарския съюз има няколко фирми, една от които е за търговия с горива и снабдява болници. Друга е печатница, в която се печатат бланки за направления, амбулаторни листове и т. н. медицинска документация. Лошо няма, предприемчив човек, нека печата, търгува. Само че като се изправи да говори от името на лекарите, нещо не се получава. Лекар ли е или предприемач?
А лекарите вече два мандата го избират за свой шеф. И два мандата той злепоставя лекарското съсловие.
Тия дни трябваше да има национален лекарски протест. Нищо и половина. Никой не разбра, че лекарите протестират. Протестът беше организиран от Кехайов. Един предприемач организира синдикални протести. То и Желязко Христов от КНСБ нещо не му отива да води учителите или металурзите, ама поне не е предприемач. А Кехайов се показа да обяснява онзи ден как Лекарския съюз ще организира национален стачен комитет и регионални комитети. Плаши със стачка.
Сигурно лекарите има за какво да стачкуват. Но водачът им хич не става за лидер на стачка.
Нещо не е наред. Съсловието или Кехайов?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.