Окей, ген. Луков е ангел. А маршируващите?

„Германия е спряла 10 неонацисти на летището в Дортмунд, които са искали да пътуват до София, за да се включат в “Луковмарш” в събота, съобщи полицията на провинция Северен Рейн-Вестфалия“

Стане ли дума за Луковмарш, за или против, веднага разговорът се отклонява към личността на генерал Луков.

Появяват се едни големи демократи, разбира се върли противници на нацизма, расизма и антисемитизма, и започват да доказват как генералът не е бил поклонник на Хитлер и нацизма, как е бил пръв приятел на евреите, настроен не прогермански, а проамерикански, и най-велик патриот.

Окей, нека да е така. Ген. Луков е голям демократ и хуманист.

Но защо тогава онези, които го бранят от клеветите, не са в първите редици на протеста срещу Луковмарш? А в неговите редици.

Как допускат те техният кумир да бъде присвояван всяка година от неонацистки организации от България и цяла Европа? Не виждат ли всяка година кои маршируват с факли зад портрета му?

Да, инструктирани са да поприкриват свастиките и другата си символика, татуировките, но думите, жестовете и лозунгите им са недвусмислени. Как се чувстват нашите демократи, когато крачат редом с тях?

Истински демократи, последвайте заветите на своя кумир. Върнете си го. Протестирайте срещу Луковмарш!

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.