Този път воят за спасяване на Борисов е по-голям, изглежда е смъртно ранен

Помни ли някой как едно американско политическо списание „Конгрешънъл куотърли“ публикува голям материал за Борисов, тогава кмет на София и основател на партия ГЕРБ? Представяха го като гангстер, влязъл на ръководен пост в МВР, по негово време над 30 гангстерски убийства, неразкрити, пране на пари, метамфетамини и т. н.

Тогава Борисов скочиха да го защитават от всички страни, включително президентът Първанов, политически противници на Борисов като вътрешния министър Румен Петков, както и дежурните политолози, социолози, медийни духачи, мисирки и глашатаи. Същия ден, в който избухна скандалът, Слави Трифонов покани Борисов да води „Шоуто на Слави“. Свириха му „Батальонът се строява“, на първия ред пусна сълзичка другарката на Борисов – Цветелина.

Помни ли някой като излязоха в „Бивол“ грамите на американските посланици? Борисов описан като гангстер, пране на пари в банката на другарката му Цветелина, метамфетамини и т. н. Скочиха да го защитават политици, дежурните политолози, социолози, медийни духачи, мисирки и глашатаи.

Сега се случва същото. Но този път воят на мисирки и глашатаи е по-голям, изглежда изстрелът е смъртоносен.

А онези, които се чудят „защо точно сега?“ Много е просто. Когато у нас изтече информация за тази къща, медиите премълчаха. БОЕЦ подаде сигнал до КПКОНПИ, никой не го разследва. Елена Йончева подаде сигнал до прокуратурата, никой не го разследва.

Да, ама се оказва, че като подадеш сигнал в испанската прокуратура, го разследват. Е, няма какво да се чудят, защо точно сега. Можеше и да е по-рано, у нас. Но тук всички ядат от ръката му, включително цели партии, не само медии.

Сега като отчаян ход пускат напосоки разни партенки, белким отслабят новините от Испания. Тази небивала дандания за спасяване на положението показва, че всичко описано за къщата, детето и майка му не е празни приказки. И съвсем наистина ги разследват в Испания, а не че някакъв вестник нещо си писал.

Борисов, Борислава, Барселона – подобно на заглавието на един филм на Уди Алън. Наистина историята прилича на водевил, достоен да се претвори на кинокомедия от Уди Алън, макар да е много сериозна криза за Борисов и всички които живеят около него и сучат от властта му.

Колкото и да го наричат фалшива новина и претоплена манджа, фактът си е факт – една хубавица цъфнала в Барселона с къща за 3 млн. евро и още 2 млн. джобни за бутик, порше и прочее. И как точно ги изкара тия пари? Кой може в България да дари метресата си с 5 млн. евро? А те са и повече. И с кого е свързана тя? Кои посредници са намесени в прехвърлянето на милионите? Гешев няма ли да помогне на испанската прокуратура да разкрият перачите на пари?

Всичко е толкова голямо и очевидно, че само българските телевизии не го виждат.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.