Как Макрон и Динко дойдоха на едно мнение за мигрантите…

Президентът Макрон каза, че Франция ще съдейства на България (и Гърция) да опазят границите от приток на мигранти. Демек – не иска да отворим врати, както искаше Меркел.

Шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен и тя обеща помощ с такава цел.

Вече не са ли добре дошли? Защо мълчи Меркел?

В крайна сметка се оказа, че от ЕС ще дадат 700 млн. евро помощ на Гърция заради мигрантите, на нас – потупване по рамото. Той Борисов на това се радва, да се прегърне с важните.

Но то няма и наплив по нашите граници.

Защо мигрантите заобикалят България? Дори в най-голямата вълна, оттук не минаха много мигранти по път за Западна Европа. Това е крайната цел. България е само спирка, но и като спирка не е предпочитана. Защото мигрантите знаят, че може да се наложи у нас да живеят по половин-една година, докато се придвижат на Запад. А то тука живот ли е… Доходи няма, а и те искат да се закачат бързо на по-богатите социални фондове.

Има и още един фактор – Динко. Английския печат го направи прочут. Някакъв Рамбо, който със свой отряд пази границите като доброволец. В коментарите под статиите за Динко в английския печат имаше призиви да събират помощи за него, да му помагат.
Изкараха го страшен за мигрантите, разчу се, че тук не е окей да минаваш границата.

И имаше един смъртен случай, граничен полицай уби мигрант, вярно, при изстрел от рикошет, но се е разчуло, че тук стрелят и гонят „Гоу бек то Търки“.

И за зло или за добро към нас няма наплив.

Само да се чудиш как Динко и Макрон сега са на едно мнение.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.