Кени Роджърс In Memoriam

Кени Роджърс (Kenny Rogers), един от най-прочутите изпълнители и композитори в кънтри музиката, почина в дома си в Сенди спрингс, Джорджия, на 81 години.
Повечето му песни са на границата между кънтри и поп музика и са достигали номер едно в различни красации от 70-те години до 2000 година. Родъжрс официално се оттегля от сценята през 2015 г.
Една от най-популярните му песни „Люсил“ (Lucille – 1977) заема първо място в класациите на 12 страни. За нея той получава и Грами награда.
През 1980 г. изпълнява баладата, написана от Лайнъл Ричи – „Лейди“ (Lady), която става най-печелившата и популярна песен в неговата кариера и стои 6 седмици на първо място в класацията Billboard Hot 100. Кени Роджърс и Лайнъл Ричи създават заедно още няколко хита.
Работи с известни продуценти като Дейвид Фостър и Джордж Мартин, пее в дуети с Доли Партън и др.
Роджърс има пет брака и пет деца от три от съпругите си.

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.