Бели хора, мийте си задниците

Японска тоалетна

Б.р. – публикуваме този текст поради фундаменталното му значение в светлината на ограничителните мерки срещу коронавируса.

Не го разбирах, когато живеех в Америка, но трябва да си миете задника след като акате. Не може просто да го бършете, докато хартията ви се стори чиста. Ако видите „ако“ на която и да е друга повърхност, не само ще я избършете, а ще я измиете. Задникът ви заслужава същото уважение.

Подобно на метричната система, останалият свят вече го е възприел.

В Япония сложни тоалетни мият и изсушават дупетата им и едновременно пускат музика. В мюсюлманските общества от векове използват ибрика, кана с вода, а сега – съвременни приспособления. Почти във всяко домакинство в Шри Ланка има обикновено ръчно биде, което аз наричам bum gun. Някога, разбира се, французите са измислили бидето, дума, която всъщност означава конче, и хората го яздят из Южна Европа и по целия свят. Като минимум, повечето хора по света имат поне пластмасов съд, за да си мият задниците.

Лично аз обичам ръчното биде. Забавно е, ефективно и доста често срещано там, където живея. Открих обаче, че има различни тактики за прилагане на bum gun. Пръскам и след това избърсвам/изсушавам с тоалетна хартия. Някои хора напръскват, а след това мият дупетата си с ръка и сапун. Стратегията обаче остава същата. Използвай вода. За да си измиеш задника.

Ако сте свикнали с това, е много трудно да отидете в Америка или Великобритания. Ако се бършете като местните, ще се почувствате все едно се разхождате с мръсен задник. И то си е така. Когато се намирам в тези изостанали страни, се опитвам да подредя придвижванията си така, че да мога да взема душ веднага след това.

Освен проблема с мръсния задник, тоалетната хартия буквално отмива парите и околната среда в тоалетната. Средният американец използва около 141 ролки годишно, харчейки да кажем 40 долара. Като цяло това допринася за огромно обезлесяване, особено в Канада.

На цената на пакет тоалетна хартия можете да си купите bum gun (ръчно биде) и да намалите драстично използването на хартия. Не е необходимо да бършете, докато не можете да изтриете нищо повече. Честно казано, понякога имаш чувството, че триеш постоянен маркер и хартията може да напълни тоалетната чиния. Ужасяващо е. А ако просто изплаквате задниците си, можете леко да ги подсушавате и да бъдете по-чисти, по-богати и по-малко обезлесени.

Наистина, има опции за миене на задници за всякакви финансови възможности. „Тесла“ на тоалетните – Toto Neorest – се отваря автоматично, загрява седалката и почиства и масажира дупето. Може също да се купят заместващи седалки за съществуващите тоалетни. Лично аз мисля, че това е една от най-добрите инвестиции, които бихте могли да направите в живота – ежедневно спа лечение за задника.

В същото време можете да похарчите жълти стотинки за обикновена пластмасова кана. Вземете с чучур и цепнатината на задника ви ще свърши останалото. Просто се почиствайте със сапун и вода, мийте ръцете си и ходете уверено през целия ден.

Всъщност, споменавам белите хора в заглавието, не за да ги упреквам, но е любопитно, че немитите задници изглежда са концентрирани в САЩ, Великобритания, Северна Европа и Австралия или в райони с мнозинство на бели хора. Колкото по на юг отиваш в Европа, толкова по-чисти са задниците.

Онова, което ме поразява, е, че тези северни страни изглежда смятат, че тоалетната хартия е по-чиста. Една често срещана погрешна представа за бидетата е, че те са груби, сякаш носенето на тази мръсотия в панталоните ви през останалия ден е нещо по-добро. Ако спрете да мислите така, използването само на тоалетна хартия е безумно, но ако живеете в порцелановата матрица, никога не го осъзнавате.

Живях в Америка повече от десетилетие и съм акал там Бог знае колко пъти, но не мислех, че нещо не е наред. Но това е погрешно, ужасно погрешно е и хората трябва да знаят. Съжалявам, че трябва да ви го кажа, бели хора, но вие имате мръсни задници. Какъвто и да е цветът ни, всички имаме задници и те трябва да се мият.

От Medium. Превод e-vestnik

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.