Либерализъм и вирус, свободи и имунитет… Защо умират само мъже и жени? Другите джендъри?

Каква е връзката между либерализма и коронавируса? Оказва сe, че не е чак толкова абсурдна.

Ето Китай – тоталитарна държава управялявана от всемогъща партия. За нула време се затвори, населението под ключ, на улиците армия, контрол над медиите. Ами правата на човека? Да, има права на човека, само че над правата на индивида доминират правата на колективния човек. Човекът в Китай не е Иван, Драган, Петкан поотделно. Човекът е китаецът като народ с всичките си баби, дядовци, доктори, офицери, работници на конвейрите.

И този групов човек се заключи, дисциплинирано си надяна предпазните средства, пазарува умерено и след един месец излезе да се разхожда по парковете си и започна да произважда маски и хапчета за либералните Европа и САЩ. Щото либералните европейци и американци си пратиха шивашките фабрики в Китай, за да може да изкарат по-голяма далавера от евтиното производство, продадено на скъпи пазари. Либерална далавера, глобална.

Какво става обаче, в центъра на либералния свят – във Велика Британия, в Нидерландия и по други места. Там човешките права не са групови, а индивидуални. Можеш сам да си избереш джендъра, до обед да си мъж, следобед нещо друго, група от 30 и няколко други джендъра, да се зъбите на правителството си. Може да бъдеш гражданин на 5 държави, да мразиш или да обичаш мигрантите. Има безгранична свобода. И щом има свобода, то оцеляването и просперитетът си е индивидуална работа. Нещо като социален и икономически дарвинизъм. Естествен подбор, така да се каже. Благоприлично му казват социален асансьор.

Оказа се обаче, че и либерални правителства имат много либерален подход към корона-вируса. Те решават, че както имате индивидуални права, така и имате право да се борите с вируса индивидуално. И така да се изгради груповият имунитет на съответната държава. Това вече си е биологически дарвинизъм. Който може ще оцелее.

И тук естествено се появяват малтусианските месии, като един нашенец, които се радват, че старите хора ще намалеят. Значи ще останат само тия, дето могат да работят. Този мислител е фундаментален либертарианец. Гледа на човека като на консуматив.
Както в Китай произвеждат стоки и материали, така в копторите на Пакистан, Афганистан, Нигерия и по др, места се произвеждат резервни човеци, консумативи… Има и логистика вече, и редовни доставки.

Слава Богу, в последните дни либералните правителства май ще заебат идеологическите си щуротии. Ще изкарат полицията и армията на улиците и ще затворят либералните си граждани, за да не пръскат вируси наляво и надясно. И ония с 32-та джендъра и триполовите бракове пак ще си имат правата, само че ще ги практикуват у дома.

Абе искам да питам – защо мрат само мъже и жени от тая корона? Другите джендъри имунитет ли имат? Ако е така, кажете да обърна резб… ориентацията и да си щъкам насам-натам.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.