ТУ 154 + хвалипръцковщина = голям резил с президента

Аварии се случват с всякакви самолети, но архаичният ТУ 154 на президента Първанов направи България за резил. Да се провали официално посещение в Мексико, защото се получила повреда в самолета, е голяма простотия.
Такава маркототевщина подхожда на президента Първанов и на окаяна България. Не се е чуло точно по такива причини да бъде отменено държавно посещение.
На проруския политик Първанов някак му подхожда този самолет ТУ 154М, модел 70-те години, на въоръжение от времето на Тодор Живков. Също като старите ядрени блокове на АЕЦ “Козлодуй”, които Първанов защитава.
Защо все пак се стигна дотук?
Първанов можеше да отиде в Мексико и с правителствения “Фалкон”. Но в него ще се съберат само 10-12 души. А Първанов иска голяма свита. Иска да бъде придружаван от 50 бизнесмени и неясна маса от туристи, за да придадат блясък на екскурзията му.
Иска до него да има контингент журналисти, особено от двата вестника “Труд” и “24 часа”. Вестниците не командироват журналисти, а се возят безплатно в президентския самолет. Така се създават тесни връзки между президентството и съответните вестници.
Преди 4 години Симеон, добър-лош, замина на посещение в САЩ сам с двама придружители, с билет в бизнескласа с редовен полет. И не мина през никакви ВИП-ове. Добре, това е показно. Но по-добре такава показност, отколкото Първановата.
С малкия “Фалкон”, а не с вехтия ТУ154М, нямаше да стане авария. Той ще побере по-малка свита, ама Първанов не го заплашва тероризъм като Буш, та да води 50 души охрана и бронирани лимузини. Още по-малко в Мексико.
Хак му е и руският самолет, и кохортата от тошотошевци, която го придружава.

И като няма какво, медиите придадоха драматизъм на ситуацията, допълнително усложнена от… обаждане на Тошо Тошев по мобилен телефон. Ауууу, драма. Ама и какъв бляскав журналист – обадил се, застрашавайки сигурността, за да предаде новината…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.