Лео от Биг Брадър: За мен българин много прилича на италианци по темперамент

Леонардо Бианки. Снимка: авторката

Леонардо Бианки, познат като Лео, стана известен след участието си в шоуто „Биг Брадър“ 2.

С гласуване зрителите го поставиха на второ място в шоуто, след Миро – победителят във втория сезон на предаването (виж тук запис от Биг Брадър).
Лео живее в България от 1994 г. Казва, че много харесва историята и културата на страната. Не харесва само „един ректор от бургаския университет“, който му пречил на бизнеса в Бургас. Именно там Лео живее, преди да се премести в София. Той и семейството му държат италиански ресторант в Бургас, а отскоро и в столицата.
Освен с ресторантьорство, Лео се занимава с голямата си страст – музиката. Той направи няколко дуетни песни с големия си приятел Део (виж тук).
Лео е усмихнат, забавен и … има свое виждане за българския език.

„Родено съм в 9 март 1974 г. в Анкона (на Адриатическо море). На 15 години спирам да отивам на училище и почвам да търси различни работи. Трудно беше да намери една работа сериозна за тези години, така че почвам различни дребни работи. От 12 до 30 години бях с една компания от приятели малко различни от нормални хора… Сега 80% от тях са или затворени, или наркомани, други 20% са семейни или като мене в чужбина (смее се).
Мойто семейство е супер. Майка е сицилианка и така че сме много горещи в нас!!! Се уважаваме и никой не трябва да пипа семейство иначе ставам лошо момче.
Лучия (б.а. – приятелката на Лео) е моята причина на живот, живея за нея и тя мисля – за мен! Три години с нея, може би най-хубави години на моя живот. Така че …. LUCIA EVER (б.а. Лучия завинаги)! (смее се)

Първи път за България чува заради Христо Стоичков и оттам почвам да се опитам да знам за България. Идвам за първи път в България на 1992-ра за една Коледа, татко и брат ми бяха тука заради работа, ме от 1994 г. почвам да дойда много по-често. Смешно беше, кога отвори да видя къде България на карта… аз бях сегурно, че България е до Русия (смее се). За мен българин много прилича на италианци като темперамент. Лично аз нито един път не се карам с един или една българка, имам много уважение за вас.

Хубаво качество за България? Ме … имате страшно яка история и страшна култура, хубави жени и страшни заведения. За гадни неща – имате един ректор на бургаски университет, не можа да го понася (ме това е мойто личен проблема). Той ме разочерова живот в Бургас! Мерси господин Чобанов!
Не обичам кой живее заради пари, ме … да са живи и здрави! Аз ставам сутринта и отворя мойто заведение, работя всеки ден до късно и последно затварям заведение. Обаче мойто поглед може да лети… по-добре чиста работа с по-малко пари – чисти пари.

Аз без морето не мога да живея, за това понякога отивам в Бургас, за това имам още едно заведение в Созопол, за това живея в Анкона в Италия.
Пристигам в Бургас заради приятели близки на семейство и оттам видяхме, че няма италиански ресторант. Така че пробвахме да отвориме и стана перфектно.
Обаче има някои измами в университет в Бургас и заради един ректор избягах от там. Дълга история и няма смисле да ви обяснявам какво стана, защо пак се нервирам. И ако ви казвам колко нерви загубих заради пицарията, че отвори при бургаски университет… Много здраве на ректори и професори!
В също време искам да ги благодаря, защо, ако не беше те, няма познавам бизнес в София. Тука всичко е по-различно, хора разбира от храна. Там малко беше по-различен за бизнес – в Бургас иска евтине неща и да яде много! (смее се) Тука в София иска качество и качество струва пари, нали? Бургас – морето и купон в лято, София – бизнес и купона.

Кой е в бизнеса на ресторанторско знай, че е много, много трудно. Много хора мисля, че е лесна – отвори ресторанти, бистро, пицарии и след по-малко от една година ги виждам фалира… Аз с баща ми съм в тази сфера от повече от 10 години и някои тайни ги знайме. Не се спечели много пари, но като преди малко ви казвам – по-добре малко пари и да живее спокойно.
Понякога тука в България не може да се намери продукти, кои ги има в меню. Понякога има клиент, кой е виновен, ме ти знайш – че клиент никога не виновен. И държиш нерви и продължаваш да се усмивка! Естествено че усмивка е фашива…

Снимка: авторката

Оххх, Биг Брадър вече е мойта татуровка. Аз съм фен на Биг Брадър в България, в Италия и понякога влизам (в Интернет) в други държави да гледам какво има интересно. Луде работе!!! В Италия сме на Биг Брадър 8 (смее се) и продължава да е най-гледан риалити. Според мен Биг Брадър е най-говорено риалити. Винаги се говори гадно за него, ме накрай …защо се говори само за него? Да не стана, че има хора кой говори гадно и казва: „Аз
Биг Брадър никога няма да го гледам“. Обаче … май, май кога си във вас и отвори Нова телевизия … опссс – гледа Биг Брадър, ах!!! Биг Брадър вижда всичко! (смее се) BIG UP BIGGY’S!
Мойте спомени оттам? Бат Сали е номер едно (б.а. Бат Сали е единственият ром участвал в Биг Брадър). Лудо беше и лудо продължава да е!
Спомням първи път в тоалетна, кога сяда в кенеф … да правиш аки, а една камера те гледа и всички хора също. Не знаеш кой може да те види в това момент … Аз се познаам с тая момиче (б.а. момичето, наблюаващо камерата в тоалетната) и ми беше много срам (смее се), а тя ме гледа от сутрин до вечер. Но това е зад Биг Брадър!

След отварянето на врата на Биг Брадър всичко беше различно. Какво ме интересува повече от вичко е да знай, че мойта приятелка беше още с мен, че нашата пицария работи много!
Риалити отвори много врати, това не мога да го излъжа, за това съм благодарно на СИА (продуцентите на Биг Брадър). Бързо бях уреден да прави песен и клип с Део. С Део се запознавам точно на 31 декември на 2005 г., бяхме заедо в едно ресторанте, пие заедно на същата вечер!
Той не само колега, много често го казвам. Той за мен е едно от най-големи приятели в България. Правим нови песни, ако има спонсори може и нови клипове.

Аз на това време продължавам да работя и с Играта, с кой много добре се разбираме в музика. Голям човек, с голяма главата! Много ме кефи с негови супер рими и супер музика. Браво Игра! След няколко дена може да видите нов клип, защото приготвям първи сингъл! Казва се „Моника“ – в песен говоря за мойта сестра, че вече я няма – R.I.P. SISTA (б. а. – rest in peace – почивай в мир, сестро). И така ще го видите скоро! А, искам да кажа, че
това автопродукци – никой не помага. Showbiz is fu** shi*! (б.а. Шоубизнесът е лайняна работа) Но имам сила да вървя сам.

Искам да кажа много важно нещо. Защо имам един голям приятел в България, кой с него се познаваме от ’94-та годна и ми казва: „Защо не говориш никога за мен?“ (смее се) Така че искам да го спомени – казва се Цанко Цанев ROCK ON BROTHA!!! Яко е момчето и е управител на новото заведение в София – „LEO’S PIZZA“ в улица „Искър“ 11. Ехх, там ще ви чакам да ядеме една пица зедно!“

ИStoRии
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.