Вкотяване

Румен Белчев

Ако някой ви рече, че днешните вестници мъркат като котенца за случващото се в страната, вярвайте му!

Само за три дни четири съвсем котешки новини се явиха в централната ни преса!

„Американец се жени за котката си“ – просвещава ни „МОНИТОР“. Разбира се, сватбата не е съвсем истинска, а само виртуална – предавана по интернет. Идеята била със сватбените дарове да се финансира приют за домашни любимци, но кой ти гледа подробностите – важно е заглавието, то продава каквото има там за продаване!

„СТАНДАРТ“ не остава назад, той пък открива невероятно същество от котешкия род – „Роди се котенце с две лица“ – тържествува изданието. Котенцето било симпатично, с четири очички и две усти, което му създавало проблем – „То не може да се храни много добре, защото се обърква от това, че има две усти“.

Да му имахме проблемите, бихме казали, у нас някои и с една уста успяват да се натъпчат като за двама.

„ТРУД“ също не остава назад с котешката тема – дори напротив, дърпа с едни котешки мустаци напред, защото успява да открие родна, българска котка, която може да се мери със световните знаменитости – „Хайди Любопиткова споделя пътешествията си по света и у нас“

Собственикът на животинката така се бил привързал към нея, че я водел винаги със себе си – „Котката-пътешественик е изминала над 250 000 км, обиколила е различни кътчета на България, изкачвала е върховете Мусала иСнежанка, разгледала е крепостта Устра до Джебел, Меандъра на река Арда до Кърджали, ходила е на мото събори, возила се е на лифт и е спала на палатка в Родопите. Хайди пътува и в чужбина, където среща чудесата на прохода Трансфагарашан в Карпатите, станала е талисман в комплекса на Дървения град на Емир Кустурица, била е в Сърбия, Македония, Черна гора, Косово и Гърция.“

Имала опашка път да види…

Предполагаме, за огромно свое съжаление, „24 ЧАСА“ не е успял да се включи пълноценно в котешката тема, но затова пък изравя исторически добитък – „Умря любимият алигатор на Хитлер“!

Алигаторът доживял до дълбока старост в Московската зоологическа градина. За съжаление, от текста на официалната информация на зоопарка става ясно, че животното е взето от Берлинската зоологическа след войната и най-общо казано, общото с фюрера е това, че са живели в един и същи град по едно и също време, което, разбира се, не изключва вероятността да е бил любимец на фюрера, или обратното – фюрерът да е бил негов любимец. Ако изобщо някога са се виждали, разбира се.

Но, както вече беше казано, заглавието продава онова, което трябва да бъде продадено!

А за всички, които се безпокоят от вече досадилия на всички коварен вирус, „19 МИНУТИ“ е събрал научни сведения, доказващи, че ще изчезне много скоро – няма как, „Короната си отива с 2 от 5-те ретроградни планети“ – гласи астрологическата прогноза: „Плутон – планетата на епидемиите с мощта, която є даде съвпадът с Юпитер в началото на януари, когато короната влезе в световните новини, ще започне да отслабва от края на март, особено след 7 април, а от юни ще изчезне, като е възможно да има втора по-слаба вълна наесен – например през октомври.

Да живеят котките и ретроградните планети – в тях ни е надеждата!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.