Жената, която лъска образа на Борисов, влезе във фокуса със скъпи имоти

Справка от имотния регистър от която се вижда, че семейството на Арнаудова е платило за къщата в Бистрица 1 млн. и 56 хил. лева. (долу вдясно).

Севделина Арнаудова, пиарката на премиера Борисов, която го следва неотчълно, се заплете в обяснения по повод казаното от Божков, че ежемесечно е идвала в офиса му. Божков попита Борисов за какво я е пращал. Това става след обвинения, че е бил рекетиран от властта да плаща „такса помагане“, както я нарича и за 5 години е изплатил по този начин към 60 млн. лева.
Това е най-шумното обвинение в корупция към висши представители на властта в България в последните години.

По повод разкритията, редакторът на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов извади от имотния регистър, че Севделина Арнаудова и съпругът й са купили миналото лято къща в Бистрица за 1 млн. и 56 хил. лева. Чобанов пише за Арнаудова, че имотът й е „с разчупена архитектура, изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps. Тия дни ще вдигнем и дрон, за да я огледаме по-добре. Освен вилата младото семейство има апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лв. Всичко това е купено с кредити, да не си помислите нещо лошо? Е, друг въпрос е кой ще ви даде кредит от половин милион евро ако сте на държавна заплата с мъжа си.“

На скицата от имотния регистър застроената площ изглежда повече от 271 кв. м от 1,1 дка двор.

Апартаментът в София е купен 2015 г., а къщата в Бистрица (с 271 кв.м. застроена площ на два етажа купена) е 2019 г. Чобанов задава следните въпроси:

„- Какъв е сумарният месечен доход на семейството на Арнаудова?
– каква месечна сума изплащате на ДСК по ипотечния кредит?
– колко е РЗП на вилата, която е със застроена площ 271 кв.м. върху терен 1128 кв. м?
– как се отоплява това чудо?
– имате ли мишки?

Къщата на Арнаудова в Гугъл мапс.

Всички останали мои въпроси по темата са към ДСК, която е отпуснала два ипотечни кредита на младото семейството. 150 000 евро за апартамент през 2015 г., погасен напълно за 57 месеца (по 5260 лв. на месец все пак) и 2019 още 500 000 евро за вилата“, пише Чобанов.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.