Записът с Борисов е като коронавируса

С този запис е като с коронавируса. Едни смятат, че няма вирус, лъжа е, други смятат, че е опасен и смъртоносен. Трети – че е като обикновен грип.

Едни смятат, че записът автентичен, други – че монтаж (от какво?) или имитация (кой го имитира?). Трети допускат, че може би е малко манипулиран (виж тук записа и стенограма).

Така са разделени общностите в социални мрежи, групи, партии, отбори на полит-запалянковци, че няма да повярват каквото и доказателство да им извадиш.

И с този запис ще се замръчка така – първо Борисов отрича, после Гешев назначава проверка и експертиза, в експертизата се казва, че е презапис от оригинал (което е ясно като бял ден) и нещо там не се чува добре, не може да се прецени. И това е достатъчно да бъде отхвърлен.

То и сега е достатъчно, че Борисов отрича, и неговите пропагандисти се изреждат по телевизиите да обясняват, че записът е фалшив.

Спомнете си какво стана със записа с Мишо Бирата. Първо Борисов отричаше, било монтаж, журналистът Дачков му звънял вечерта по телефона да си запише още реплики от него – така обясни от трибуната на Народното събрание. После Борисов призна, че е водил тоя разговор, ама липсвала една псувня срещу Първанов (тогава президент). И призна също, че „не беше редно“ да нареждам на Ваньо Танов. Това е признание за престъпление, защото това е пресътпление по НК (натиск върху длъжностно лице), независимо какво е последвало от натиска. И Танов, и земестникът му потвърдиха за разговора, също и човек от ДАНС. Но никой не реагира. Прокуратурата разследва кой го е направил, а не какво престъпление се съдържа в разговора.

Основният виновник са медиите, че замитат такива неща.

И за записа от Банкя потвърдиха всички участници, нищо. Прокуратурата търсеше кой го е направил, а не какви неща се крият зад съдържанието на разговора.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.