Версия: Класическо мафиотско изнудване

Снимката на нашата родина, смляна от бой

Снимката на спящия Борисов.

А сега сериозно! Посмяхме се на грозните чаршафи, волтарена и телесата му проснати напреко на кревата. Злорадствахме за смачканите физиономии на брифинга. Корабът потъва. Даже троловете го изоставиха. Ама да не бързаме да се радваме. И да бъдем честни. Министър-председателят на България беше заснет как сладко спинка в спалнята си. Оставете кюлчетата и пачките. Те са подробност.

По-страшното е, че живеем в държава, управлявана от човек, който е обект на класическо мафиотско изнудване. Направо сицилиански евъргрийн. Даваме ли си сметка, че нашият министър-председател е изпаднал в зависимости от едни разгневени мощни икономически сили. Сили, които са в състояние да проникнат в спалнята му, да платят на някого да го снима и после да пуснат снимките в мрежата. И в момента му казват: Пази си дупарата да не те нае… с 200.

Вие разбирате ли, че нашият премиер е взел едни пари (може и да не са ония от шкафчето, няма никакво значение) от едни хора, обаче не е свършил работата и сега това е резултатът, на който ние ликуваме. Нали разбирате, че дори и да си отиде Баце, тези сили остават. Нашият робски страх също остава. И онези сили ще продължат да ни таковат в дупарата с 200.

Не че не искам да си отиде най-простият и крадлив управник в историята на България. О, как искам. Но той ще си отиде у тех на Барселона. Да животът му вече няма да има смисъл, защото за него парите са просто застраховка, не са цел. Властта му е цел. Това е дрогата, без която не може. И да го заточиш в Барселона ще му се види като Сибир, защото нищо няма да зависи от него.

Ама не го мислете Баце. Ние какво ще правим?! Кой ще ни изчисти кочината?!

Пускам отново снимката на спящия тулуп по една причина. Вижте я хубаво и не ми мрънкайте за навлизане в личното пространство. Тази снимка е диагноза! Дигноза на държавата ни. Гледайте на нея като на рентгенова снимка на болен човек, на потрошен човек, с множество фрактури. Това е снимката на нашата родина, смляна от бой.

От страницата на авторката

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.