Кравата Пенка и джипката Му

Румен Белчев

Ако нещо е в състояние да развълнува българския читател, очевидно това е съдбата на кравата Пенка и връзката ѝ с българския премиер.

Сериозно – всички вестници затрогващо описаха тежката съдба на единствената международно известна българска крава, спасена от ножа благодарение на сър Пол Макартни и прогресивната международна общност, но вече бездомна. Безсърдечният български съд отнел имота на собственика ѝ и той търси защита на единственото място, където може да я намери – „Обезверен той се обръща към премиера Борисов да му помогне. Ако проблемът му не се реши, той се заканва да отведе кравата-беглец Пенка пред парламента и депутатите да я отглеждат“ – пише в „24 ЧАСА“…

Още един едър рогат добитък в центъра на София ще ни дойде много! Дано премиерът отмени присъдата! Той очевидно може всичко!

Ако се вярва на „МОНИТОР“, „Борисов заръча: туристическият бранш да привлече българите на нашето море“!

Браншът очевидно досега е спал в талаша, добре че има кой да му заръча да си оправи бакиите!

Невероятните колебания на цената на столичното парно – от минус 30 до плюс 22 процента, също са Му подвластни Нему: „Премиерът стана гарант за намаление на цената на парното“ – тържествено обявява в интервю за „24 ЧАСА“ енергиен експерт.

Ако не беше – щяхме сега да се гърчим над въпроса как така при намалена почти наполовина цена на газа парното поскъпва с двайсет на сто.

А всякакви счетоводни справки на кого какво е платено и колко се дължи очевидно са излишни – с един поглед Той преценява ситуацията: „Щом работниците са весели, то това означава, че сте платили, Петя“, обърна се премиерът към регионалната министърка“ – подслушал е фейсбук репортажа от премиерския джип „МАРИЦА“.

Ако някой от работещите по новата магистрала имаше мазол в обувката и се бе намръщил, докато край него преминава премиерският джип, със сигурност министърката щеше да го отнесе. Слава Богу, всички са се трудили засмяни до уши!

„СТАНДАРТ“ е седмичник, затова не може да смогне да следи движенията на височайшия джип, та се опитва да навакса с какъвто джип му попадне: „Нора Недкова паркира джипа си в морето“. Красавицата дала неблагоразумно на заден и половината кола увиснала над водата.

Не на всекиго е дадено да кара джип като хората!

Не на всекиго е дадено и да се заяжда със собственика на „МОНИТОР“ – светкавично върху него се изсипва цялата мощ на речта ни българска звънлива – осмелилият се да рече нещо напреки изведнъж се оказва изключително съмнителен тип – той „се водеше дисидент и политик в началото на Прехода, но днес е всъщност дърто мрънкало, потънало в носталгията си по Костово време. Прилича на човек, който закусва попара с ракия, обядва с шише мастика, пие бира вместо вода и ходи, простете, с опикани панталони“…

За съжаление след огнените думи няма подпис, което е голям пропуск за вестника – когато се списват следващите учебници по журналистика, авторът без съмнение би заел почетно място в тях.

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.