Кметът в европейската десница, София – в калта

София прилича на кочина, както може да се види на снимките вляво (статията как сайтът bezhaberie.com показва резила на общината).
Този картина е всеки ден около нас и сякаш не я забелязваме. Показана на снимки някак изглежда по-страшно.
Храбрият кмет на София тия дни се пъчи, че неговата партия е приета в Европейската народна партия.
А създателят на сайта “Безхаберие” пита основателно – дворът на кмета в Банкя като София ли изглежда?
Защо е такава кочина столицата, наистина?
По традиция софиянецът вика – дупки янчулевки, дупки софиянки, дупки борисовки. Дупките, обаче, преди да се появят на пътя, са в главите на хората. Някой калпав майстор е излял асфалта на лоша основа, забъркал е смес не по рецептурата, валцовал е по-малко, отколкото трябва и т. н. Някой калпав началник си е затворил очите, че пътят е направен калпаво или пък въобще не е създал система за контрол…
Всяка дупка има конкретен виновник, който обаче се губи в общата каша.
Защо тротоарите са разбити? Преди да виним майсторите, нека се огледаме как софиянци масово паркират на тротоара и разбиват плочките. Но проблемът е, че никой не ги глобява за това.
Камиони-бетоновози масово разливат циментова смес по асфалта и отново никой не ги глобява. Но и никой очевидец шофьор не се обажда в общината да съобщи за това. А циментът върху асфалта рано или късно води до… дупка.
Всички стълбове и огради в София са облепени с обяви, листовки, плакати, но никой не глобява. Такава грозотия няма никъде в целия Европейски съюз. Още висят тук и там плакати от изборите, дори на кмета Борисов…
Капаците на всички видове шахти са ужасни. Никой не е поставил изискване какви да бъдат и какво да е качеството им. Навсякъде по улиците кръглите чугунени капаци на шахтите са монтирани лошо, така че колите и автобусите на градския транспорт пропадат, като минават през тях и се разбиват. Българската инженерна мисъл още не е стигнала до идеята как да се поставят шахтите, така че да не пропадат колите… Но и кметът още не е измислил как да ги накара да направят това. Той е зает с по-важни работи.
Цигани крадeли чугунени решетки на канализацията. Ами защо никой не преследва циганите, които го правят? Те карат решетките на вторични суровини – това не е мед, да го претопят. Фирмите за вторични суровини им ги изкупуват, после заминават за претопяване в “Стомана Перник”, където ги претопяват без да им мигне окото. Защо никой не вдигне един телефон в общината?
Безхаберието е навсякъде. Иначе сме горди, че партията на кмета е вече част от европейската десница.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.