Изтрещяване

Румен Белчев

Това трябваше да се очаква – след като три месеца строго спазвахме дисциплина, дистанция и се дезинфекцирахме – всеки според разбиранията си – външно или вътрешно, в момента, в който ни разпуснаха, взехме да се държим като изтрещели абитуриенти.

Изтрещяхме, дами и господа! Ако не вярвате – прескочете политическите страници на вестниците и погледнете вътрешните – там, където е истинското огледало на живота!

„Арестуваха ломчанин, замерял минувачи с яйца” – пише „ТРУД”.

В една прекрасна юнска вечер, без дори да е пийнал нещо, „местен жител в агресивно състояние, без видим повод и причина, от апартамента си на 6-ия етаж атакувал с яйца граждани, намиращи се в района на блока и алеята пред местната аптека”…

В съобщението има и скрито положително послание – очевидно жизненият стандарт у нас така бързо расте, че дузина яйца, хвърлени по минувачите, вече за нищо ги нямаме!

Изтрещяването очевидно е из цялата страна – в пловдивско село според „МАРИЦА” „Ядосан селянин си го изкара на патрулката”. Човекът се скарал нещо с жена си, разправията ще да е била впечатляваща, защото комшиите повикали полиция, а когато полицията дошла, „започнал да отправя закани, обидни думи и ругатни и с юмрук нанесъл и удар по полицейския автомобил”.

Какво му е крива колата – казва ли ни някой! А кой ще й изправя калника – също не е ясно.

„24 ЧАСА” се опитва да внесе успокоение в изтрещялата ситуация с полезния съвет, че „Клюките в службата са полезни”. Британски (естествено) учени направили проучване и установили, че „общите приказки и клюките повишават позитивните емоции и чувството за удовлетвореност към края на деня…”

Полезен съвет, в който изтрещелият ни народ, наричан за удобство популация, може би поради слабия си английски не се вслушва и опитва да се справи с изтрещяването с дядовите методи – „Любител на чашката влиза в съда, хванали го два пъти с над 4,5 промила зад волана” – съобщава „ТРУД”. Колата на достоен българин била спряна от катаджиите, които смаяни видели в дрегера, че шофьорът кара с 4,52 промила. Светкавично му написали акта, взели му книжката и за всеки случай свалили и номерата на колата.

Е, сетихте се – на другия ден колата, макар и без регистрационни номера, пак била спряна и тоя път промилите вече били 4,56!

Явно срещу изтрещяването дори домашната не помага!

Като си говорим за изтрещяване – изтрещяват всички, дори по високите етажи – с изумление от „МОНИТОР” научаваме клюката, че „Борисов, Менда и Горанов разпитани за Божков”! Щом взеха да разпитват и премиера – къде отиваме, моля ви се! За разпитите няма подробности, това все пак не са СМС-и на президентски съветници!

Но клюката си е клюка – както биха рекли британските учени, новината носи „чувство за удовлетвореност в края на деня”…

Сега има да си я предъвкваме чак до утре сутринта – на чашка или на кафе, защото – пак според британските учени, тия празни лакърдии били „важен социален лубрикант”…

В смисъл – човек по-лесно понасял стреса от случващото се наоколо.

Без тоя вестникарски лубрикант досега съвсем да сме изтрещели!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.