Премиерът като служител или като член на семейството

Добре, ще ви го обясня в трудово-битов план, за да е по-достъпно.

Представете си, че наемате служител. Този човек започва да ви краде, държи се арогантно, обижда ви, създава конфликти между служителите ви и ги настройва срещу вас и едни срещу други, уронва имиджа и доверието във фирмата ви, разваля отношенията с партньорите ви, срива ви.

И така постепенно му позволявате да ви отнеме всичко. Но вие го държите на работа с години – от страх, да не би следващият, който ще наемете да е по-лош.

Или представете си, че живеете с човек, който по някаква причина сте допуснали в живота си. Той системно ви бие, насилва, гаври се с вас, унижава ви. Разграбва имуществото ви, наследството ви и продължава да ви малтретира и унижава. Нарича ви дебил, толуп, мисирка, застрашава бъдещето и сигурността на децата ви, унижава ви пред съседите и цялата фамилия. Краде не само от вас, но и от голямото ви семейство, докато продължава да ви унижава и да ви се надсмива. И вие стоите с този човек, само от страх да не би следващият, който се появи в живота ви, да е по-лош.

Бихте ли допуснали това в личния си живот – за себе си и децата си? Бихте ли се противопоставили?

Същото е с държавата, в която живеете. Даже много по-лошо – защото засяга милиони хора, засяга поколения, засяга бъдещето.

От фейсбук-страницата на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.