За протеста от очевидец: Обединени от две единствени искания – оставка и затвор за Бойко Борисов и Гешев

На протеста пред министерския съвет. e-vestnik

Защото се правят опити да се подменя протеста, да подчертая като очевидец:

– протестите нямат водачи (това създава известен хаос, но пък показва неговата спонтанност), не участват партии, за последните два дни не видях никакви политически фигури да са там, още по-интересното е, че и т.нар. културен, интелектуален и медиен елит (ако можем да ползваме такова определение днес) го няма, но пък те бяха охранени от властта, така че е разбираемо.
Присъстват повече музиканти, а театрали – зеро (по Н. Робева).

– на протестите има най-различни хора, предимно млади и на средна възраст, повечето изглеждат интелигентно и уверено (много се трамбова по улиците и признавам, че и на мен почна да ми става физически трудно)

– протестите са обединени от две единствени искания – оставка и затвор за Бойко Борисов и Гешев. Мога да ви напиша лозунгите, но за някои ще ме баннат, нищо, че са ми най любими, като „Бойко к@рва“, например :)

– протестите нямат цвят – хората са побеснели срещу герп и пипалата й, и ако някой се опита да си ги присвои, ще бъде намразен, предупреждавам

– всеки опит да се подменят двете искания за оставка и затвор на над 40 хилядите протестиращи, е престъпление срещу енергията на тези хора. Ако тези млади хора бъдат измамени, очакват ни поне още 20 години мрак

– за опорките, че са платени от БоШков, Путин, Тръмп и Мао Дзъдун, Чингис хан и Жената паяк, то много искам тези с твърденията да идат на площада и да го кажат това на 40-те хиляди, които четири дена не се умориха да протестират с часове. Да напомня – протестите нямат водачи, хората естествено изтласкват някои напиращи за тази роля

– за всички ни е ясно, че ще има опити тази натрупана енергия от озверялото управление на мутрата да бъде снижена, омаловажена, подменена. Тя се прави по няколко параграфа:

– протестите са платени

– „тея“ от протеста не знаят какво искат

– герп нямат алтернатива (този е най-уродският и болнав)

– комуниздите правят пуч

– умните и красивите правят пуч

– Радев прави пуч

– ако не са герп, ще настане хаос, сякаш сега сме в тотален и съвършен ред

– идат избори, нека минат, пък после ще му мислим, нали това е демокрацията (голям лицемер си след три мандата на герп, стотици фалшификации и прочие, да твърдиш, че изборите са честни и демократични)

– тези протести са като онези от 2013, които бетонираха Боеко – НЕ, онези от 2013 не бяха срещу Боко, ако помните.

– ако има предсрочни, ще ни управляват комуниздите, т.е. – изборите са нечестни, дай барем да са мутрите, че им свикнахме

Какво следва, ще питате:

– мъчителна, не кратка (ще се нароят стотици партии-мравчици и патерици), но необходима промяна. Вярвайте в необходимостта от промяна, тя никога не идва с погалване по челото и целувка за лека нощ. Не се поддавайте на отчаянието, то винаги е от дявола.

ОСТАВКА и ЗАТВОР!

От страницата на авторката, запазен е оригиналният съзнателно изопачен правопис.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.