Протестът – само за кристално чисти дясно-сини

Гледам, че на всеки излязъл да протестира, има поне трима, които му обясняват как е командван от Москва, как подкрепял Радев, който е червен, и как истинските десни не ходели по един тротоар с Мая Манолова… Искам да ги попитам тия тримата следното:

Вие как си представяте, че ще си върнем държавата?

Като се съберем само и единствено автентични десни с кристални сърца в синьо, на които всичките роднини до десето коляно са също толкова десно-сини? И като ни видят мутрите, ще плеснат с ръце и ще подадат оставка. А пленените медии ще се освободят и ще излъчват искрено нашия искрен и чист протест и никой няма да хвърля кал. И никой няма да иска да яхне този протест, защото ако някой друг се намеси, ние ще се врътнем и ще кажем „Този протест е опорочен и ние не участваме“.

И след оставката ще има избори и ще ги спечели някой страхотно невероятен интелигент с артистична душа и дипломатично-мениджърски умения, който ще ни поведе към светли бъднини.

Ами няма да стане така.

Тези трябва да си отидат. После ще има избори. Ще дойдат други. Те ще се издънят. Ние пак ше излезем на площада. Ще ги разкараме. После ще има избори…

В добрия случай, читавите хора ще стават все повече в управлянието и все по-малко ще има нужда да висим по площадите. Нито ще е лесно, нито ще е кратко. Но първо тези трябва да си отидат. А ние не трябва да се успиваме.

Благодаря за вниманието!

От фейсбук-страницита на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.