Англичани вече се чудят как да си продадат имотите у нас. Има защо

Британци вече не купуват апартаменти в Банско, писа оня ден в. “Файненшъл таймс”.
Поне половината от британците, купили имоти в България през последните 4 г., сега се опитват да продадат собствеността си и да се изнесат, разочаровани от ниското качество на строителството и пълната липса на грижи от страна на предприемачи и строители към околната среда, пише вестникът.
Българските спекуланти си бяха повярвали, че ще строят и продават докато не остане празно място. Но, види се, мърлявото строителство и грозната среда от бетон разочароват купувачите от Запад. Сега на тяхно място идват руснаци. Само те купували напоследък имоти по курортите.
Черноморието, такова каквото е – презастрояване, сергии, цигания – може да бъде рай за само за руснаци и балкански парвенюта. Разбира се и по-бедни западни туристи ще идват тук на алкохолен туризъм.
Качествени курорти в България няма.
Има лакомници, които искат да задънят природата с кичозните си хотели. Далаверата е толкова голяма, че успяват да редактират закони – като този за Черноморието – да ги забавят и отложат, за да се налапат с пари. Види се, ламтежът се отразява на околната среда. И потенциални клиенти, които трябва да оставят тук парите си, нещо се разочароват.
Цената сигурно ще падне. Или поне няма да расте, както им се иска. Само по Южното Черноморие се продават повече от 200 хотела и хотелчета. Не се е чуло някой да се е затичал да ги купува. А никнат още и още – за сметка на природата. Хората всъщност идват тук заради нея, но местните кметове и общини се опитват да я изядат докрай.
Накрая ще си останат с грозотиите. И с руснаците.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.