Гражданската война на Томислав или ноемврийски пленум?

Томислав Дончев. Снимка: от тв екрана

 

Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанса да я спечелим. Наш приоритет е България да остане мирно и спокойно място за живеене, дори това да ни коства политически щети, каза вицепремиерът Томислав преди няма и месец. И обеща, че структурите на ГЕРБ по места няма да се инструктират за „марш към София“.

Това беше в началото на юли. Сега през август Борисов събира ГЕРБ на извънредно национално събрание. Между 4000 и 5000 партийци cе очакват да пристигнат днес в столицата.

Какво става? Почва гражданската война на Томислав, която той обяви, че ще спечелят? Да кажеш, че си с шанс да спечелиш гражданска война, в страната на която си управник – това е обикновен болшевизъм.

Или може би днес ще бъде ноемврийският пленум на ГЕРБ, през август. При което вождът, по примера на бившия испански крал Хуан Карлос… размечтахме се.

За който не знае, на ноемврийския пленума на БКП от 10 ноември 1989 г. в резиденция „Бояна” Тодор Живков зорлем подаде оставка.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.