Христо Иванов и сикаджиите Маджо и Борисов

Дали всички разбраха каква удивителна наглост е телевизии като Канал 3, Нова тв и прочее медии да търсят връзка между Маджо (един от босовете на групировката СИК) и Христо Иванов, и да го превръщат в централна новина?

Имаме премиер, който е отгледан от СИК, бил е и в техните отряди, бил е и лична охрана на Маджо, Маргините и Пашата при разни техни дейности. В Първа източна международна банка (днес Интернешънъл асет банк), още има хора да помнят как босовете от СИК начело с Маджо като идвали, отвън пазел Борисов и го пращали да носи едно-друго.

Пашата и Венци Стефанов назначили за охрана на Живков Бойко Борисов. И т. н., могат да се изреждат десетки неразкрити сикаджийски убийства, по времето когато Борисов е бил главен секретар на МВР, и после как всички останали живи сикаджии се измъкнаха от правосъдието (виж тук).

Обаче сегашните медии клоаки ще изкарат Христо Иванов човек свързан с Маджо, а мутренските връзки на Борисов няма да забележат.

И темата получи продължание от най-високо място. На другия ден сикаджията, който по стечение на обстоятелствата е премиер вече десетина години, обиклаляйки с джипката, разказваше колко гузен бил Христо Иванов, като станало дума за сикаджията Маджо и как се оплел в обяснения. Имало нещо.

Чак толкова да се самозабравиш е непостижимо за простосмъртните. Каква майка го е отгледала тоя, какъв е бил дедо му…, отличник бил в училище, в пожарната… такова чудо от всеки пожарникар и отличник не може да се пръкне.

Мафията по определение е организация, която включва хора на различни нива в изпълнителна, съдебна и законодателна власт, включително да най-високи нива. В цивилизованите страни медиите правят разкрития и изобличават мафията.

В българския модел медии покриват мафиотските дела с менте информация, менте анализи и менте разкрития. Може сега да се види отчетливо какво е това мафиотски медии.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.