Речта на Борисов напомни нацизма

Бойко Борисов в изявление прави предложение за нова конституция. На такава инициатива по конституция право имат президентът и най-малко 50 процента от народните представители. Снимка: от екрана

Те го не искат под одъра, той се напънал да се качва отгоре. И оттам като златен дъжд да ни ръси с неизчерпаема простотия и наглост. И не спира да върти мутренски номера.

Сега се сетил да прави промяна в Конституцията. Ще свиква Велико народно събрание, ще окълца правомощията на поста на Рабъла, ще въвежда индивидуалната конституционна жалба – все неща от които нищо не разбира. Че чак тогава щял да си подаде оставката. А то трябва с нея да започне. Но пусти страх…

А чувате ли речта му – станала от нервна, по-нервна. И е с тембър на военен кореспондент на Би Би Си, от място, където падат бомби. Дотам преигра в патетиката си на пламенен оратор, че заприлича на Адолф Хитлер в речите му от нацистките кинохроники. Който впрочем също е дошъл на власт след избори.

Борисов най-добре да остави сега конституцията, ами да вземе да си отиде. И да подкара със себе си и юридическото недоразумение с каскета. Защото нали се видя на какви пачи яйца го насади, като отвори фронт в президентството, подобно на десанта в Нормандия.

То се разбра, че Борисов го недолюбва летеца, ама никак. И то още отпреди, когато Радев с лекота направи коремно на лоста. Но нема куража да натири Гешев. Още в средата на март го предупреждаваха да го разкара, за да не му викат после: „Ти си го избра”. Ама като слуша разни пишман пиар съветници, сега ще си отидат и двамата.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.