Гешев употреби масонски постулати в речта си. Не е случайно

Гешев излиза на трибуната да говори пред свиканите прокурори придружен от охраната си. Това става в охраняваната резиденция Бояна. Снимка: Клуб Z

Не е за вярване, но главният прокурор Гешев демонстративно използва постулат от масонството в най-важната си публична реч, показана по всички медии.
Това не е направило впечатление на масовата аудитория, но запознати с масонството веднага я посочиха. Няма никакъв шанс да е използвана случайно метофората за светлината.

Главният прокурор започна речта си така: „Сега ще ви кажа защо ние сме мафия. Мафия сме, защото внесохме в тъмнината светлина с дела, не с думи, както е и заветът на Апостола на българската свобода Васил Левски.”

Аудиторията вероятно си мисли, че Гешев цитира Левски. Но не е така. Цитат от Левски е „не думи, а дела”. По-важният детайл е в началото: „Внесохме в тъмнината светлина”. Той не е от Левски, а е основополагащ постулат на масонството.

За посветените в масонството, всички „братя” по света, постояно повтаряна мантра е, че обкръжените от тъмнина се стремят да видят Светлината. Идеята на масонството е

 

да „внесе светлина в тъмнината”,

 

както едно към едно казва Гешев в речта си. Няма никакъв начин това да е случайно, твърдят запознати с масонството.

За да се създаде някъде масонска ложа, се „внася светлина” от друга ложа. Така в България през 1990 г. е „внесена светлина” от велики ложи н Германия и Югославия, за да се създаде велика ложа у нас. Списанието на Великата масонска ложа на България се казва „Светлина”.

Сега в България има няколко ложи, всяка претендира да е най-истинска. През 90-те години в тази нови тайни организации навлязоха бързо новобогаташи, и заедно с тях съдии и прокурори. Работата е там, че в българските масонски общества членуват съмнителни бизнесмени, политици, магистрати и престъпници.

В интервю през 2011 г. покойният оръжеен търговец Младен Мутафчийски разкри, че е станал масон в Италия още при социализма, а после е въвел в масонството някои известни личности у нас. По негово свидетелство масони у нас са били покойният собственик на „Мултигруп” Илия Павлов, политикът Румен Петков, Стоян Денчев (библиотекарския), Румен Ралчев (бивш бодигард на Живков от УБО, със собствена охранителна фирма днес, освен масон е и водач на тамплиерите) и др. Някои от тях не се крият.

През 2010 г. възмутени масони пращат анонимно на няколко медии копия от масонски документи с подписите на Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо, двама от босовете на СИК, които са се заклели като масони през 1996 г. В същата ложа на същата церемония е посветен като масон и един зам.-министър на правосъдието към онзи момент и известен бизнесмен.

Ако преди 200 години богати и влиятелни хора по света са се обединявали в тайни общества, със самочувствие на строители на държавите си, за благотворителност и да помагат на развитието на обществото, днес в България масонските ложи са бутафорни подражателски тайни организации на парвенюта. Обединяват хора, които искат да доказват собствената си значимост и да се съюзяват за взаимни услуги. И както се вижда, в масонски ложи членуват и мафиоти и хора от групировките, и представители на властите.

 

Масон ли е главният прокурор Гешев?

 

Съдейки по речта му и въвеждащия основен постулат, за запознатите няма съмнение. Неочакваната подкрепа, която получи кандидатурата му за главен прокурор от известни обществени фигури може да е точно по масонска линия.

През 2016 г. в правната комисия на парламента избухна спор дали на съдиите и прокурорите не бъде забранено да членуват в тайни организации като масонските. Имаше предложения за поправки в закона, магистратите да декларират пред министерството на правосъдието дали членуват в такива „неперсонифицирани” организации.В правната комисия са давани примери, че съдия и прокурор по едно дело може да се окажат масони от една и съща ложа, каквито случаи имало в чужбина и там са взети законодателни мерки. Остри възражения срещу разкриването на масоните в съдебната система прави тогава Данаил Кирилов, шеф на правната комисия, сега министър на правосъдието в оставка. Припява му депутатът от обединенитет патрЕоти Емил Димитров, сега министър на околната среда. Против разкриването се обявява и присъстващият шеф на Върховния административен съд Георги Колев.

Но в пленарна зала след близо 2 часа дебати парламентът гласува с мнозинство магистратите да разкриват своето членство в такива организации пред Висшия съдебен съвет. Но няма санкции и нищо не може да задължи магистрат да разкрие членството си в масонска ложа. Самите ложи не разкриват членовете си.

И така – свиканият от Гешев прокурорски конгрес започна с масонско посвещение.

 

Каква беше целта на това сборище от 700 прокурори?

 

Официално – да дадат отпор на недоволството от прокуратурата и исканата оставка на Гешев. И прокурорите декларираха под строй, събрани от шефа си, че са напълно солидарни с него.

Като на партийно събрание от 50-те години на миналия век, когато всеки изказал се става от място и декларира своята подкрепа на първия партиен и държавен ръководител. Така е и днес в Северна Корея.

Изявлението на Гешев, че внесъл светлина, спрял престъпността, запорирал милиарди и т. н., озадачава, защото така той твърди, че досега в 10-годишното управление на Борисов, 7-годишното на предшественика му Цацаров, на когото е бил и заместник, е било тъмнина…

Прокурорският конгрес беше също така като малък протестен митинг на Гешев. За да не изкара на площада отново криминалния контингент в своя подкрепа, да покаже нагледно към кого принадлежи, Гешев свика всичките си подчинени, за да им дръпне една реч и да укрепи позицията си на техен началник. Той иска да затвърди свои функции, които даже ги няма в закона – той не може да нарежда на прокурорите какво да правят. Има само административни, методически и наблюдателни функции за нарушения, може да дава указания. Това не му е достатъчно.

Повтори няколко пъти в речта си: „Мафия сме защото…” – и изреждаше измислените си успехи, като спад на битова престъпност (какъвто има в цял свят от карантината насам, дори по-голям от България). С това повтаряне за мафия Гешев показа най-големия си комплекс – той се плаши да от това понятие, да не го свързват с него.

Възвеличаван в най-жълтокафявите медии, на които дава ексклузивни интервюта, Гешев безнадеждно е затънал в свой измислен свят и все повече губи връзка с реалността.

С израза „Мафия сме, защото…“ Гешев също така се крие зад гърбовете на всички прокурори. И издава още един комплекс: „Много сме, силни сме“. Да, но също така са позор. И Гешев начело е най-големият позор.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.