Има ли сделка между Борисов и неговите рекетьори?

Снимката на спящия Борисов.

Измина месец от последните аудиозаписи и видеа от покоите на Борисов, които окончателно ни убедиха: Изпълнителната власт е обсебена от възможно най-неподходящия човек – СИК-аджия с език на каруцар и морал на гангстер!

След такива срамни разкрития изходът е един – прокурорска намеса и оставка на премиера.
Но понеже имаме бутафорна държава със статут на бантустан, обитаван от поданици и облъчван от купени медии, шкафчето с пачки и златни кюлчета бе обявено за компромат, а Борисов произведен в невинна жертва.

Защо така внезапно спряха убийствените за премиера снимки, видеа и аудиозаписи?

Ето една вероятна хипотеза:

Записите спряха, защото целта на активното мероприятие срещу Борисов не е детронирането му от властта. Главната цел на кампанията е обектът ѝ да бъде рекетиран и жертвата да плати на изнудвача – не милион, а стотици милиони. Парите за откупа са налице – заем след заем от чужбина, евромилиарди за пандемията, черната каса на властта, захранвана от рекетирания бизнес.

Може пък плащането да е с вътрешна концесия за 30 години или гигантска външна сделка – дали за оръжие, дали за газ, дали за АЕЦ…

Изобщо не е изключено Борисов да е получил препоръчано писмо от неизвестен подател. И то да съдържа нови, ужасяващи за него видеозаписи със заплашителни послания. Едно от които звучи така: Ти си ни в ръцете и можем да те унищожим политически! А защо не и физически, след като те снимаме в спящо състояние…

Логиката на рекета боде очите ни: Ако собственикът на записите искаше главата на Борисов, падане на правителството и предсрочни избори, той щеше да пусне още уличаващи записи. Защото шпиониралите в Боянската резиденция не са вършали еднократно и куфарът им с касети, флашки и дискове вероятно е добре зареден.

Но тъй като целта на изнудването не е политическа, а търговска, изтичането на записи секна.
Май сделката е договорена.

Или поне така изглежда.

От страницата на автора

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.