Да му отпуснем края!

Румен Белчев

Тя се видя – няма да ни веселят с подранили предизборни кампании, налага се сами да си измисляме забавления. Добре, че си имаме свободна преса, та да ни помага! Давайте – да му отпуснем края!

„Съпруг заля с бензин спящата си жена и й драсна клечката“ – весело намига „24 ЧАСА“. Какво забавление, наистина – драсни-пални-клечица – и ставаш знаменитост! И – колко е лесно и забавно да убиеш някого – просто му драскаш клечката – и му гледаш сеира!

Нали?

Още по-забавен е „ТЕЛЕГРАФ“ – „Набедиха футболистка за мъж“. Слава Богу, набедената не е от български отбор, а от белоруски. След като в осем мача вкарала осем гола, противниците й започнали да изпитват обосновани подозрения. Винаги е било забавно да се четат обвинения, писани от професионални юристи – „Съмненията ни са въз основа на визуални контакти с нея по време на мачовете. Антропологичните й данни ни дават повод да се съмняваме дали това всъщност не е мъж…“

Що не си го кажат направо? Ами – защото са юристи – така са ги учили. Насрещната страна отговаря също така убедително – че „има всички изрядни документи, доказващи пола“…

Съдът очевидно ще решава делото по документи.

Нещо като съдиите от Софийския градски съд, които според „24 ЧАСА“ „Пуснаха от ареста бивш играч на ЦСКА, не установили накъде мята жълто паве“. Въпросният бивш футболист бил „заснет как мята изровено жълто паве към полицейския кордон“ по време на изстъпленията на 2 септември. Записът си е налице, но се оказало, че съдът „не може да установи посоката, в която е хвърлено павето“.

Едно паве може да бъде хвърлено в две посоки – към полицията или към протестиращите. Следователно – след като не може да се установи дали е хвърлено към полицаите, очевидно е хвърлено към протестърите. Така им се пада! Свобода за доблестния гражданин!

Но това са волни разсъждения, нямащи нищо общо със съдебната практика, разбира се.

Малка разтуха в напрегнатото всекидневие както винаги внася „УИКЕНД“ – под рубриката „Трътка“ четем разобличението „Дупето на Преслава се сплеска като мекица“!

Е, и фолк звездите понякога имат поводи да се разплачат! Защото „На няколко пъти амортизираната певица отиде до морето, за да се разхлади, но с неатрактивната си визия не предизвика какъвто и да е интерес у останалите плажуващи“…

Но плажуващите могат пасти да ядат – според официална статистика, цитирана от „ТРУД“, „Преслава – най-следваната фолк звезда в Инстаграм“!

Шестстотин хиляди последователи със сигурност бият няколкото десетки дембели, излегнали се по шезлонгите.

Но стига шеги и закачки с чужди дупета – политическата есен започна, започна и политическата жътва на анализаторите! В „24 ЧАСА“ г-жа Диляна Ценова ни светва за някои наши политически нрави: „Още от тройната коалиция все тази е голямата болка – социалистите излизат усмихнати и доволни, гордо бършат кръвта от ножовете си, а всички наоколо им се смеят и ги наричат „слабаци“.

Кого са клали социалистите в началото на века – не става ясно, но че са се разхождали из парламента с окървавени ножове – е очевидно. Както и че „през 2005-а Сергей Станишев вадеше депутати от тоалетните и ги врънкаше да подкрепят кабинета му…“

Както се видя съвсем наскоро – тоалетната е основен коз на българския парламентаризъм. Най-после обаче научихме и кой е откривателят на кенефната агитация!

Хвала! И все пак – да пуснат водата след себе си!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.