Мърморещите против протеста и бъдещето на България

Омръзна ми да слушам от недояли политици, превтасали политолози и диван-демократи, че протестите не знаели какво искат за бъдещето! Нямали стратегически план и за това гражданите на улицата били „сган“! (Бел. ред. – политологът Огнян Минчев нарече „сган“ протестиращите пред БНТ след „Панорама“, които замериха с яйца друг политолог).

Така можем да изкараме и 500 години, въртейки броеница…

Същите тези могат да понапишат „стратегически план“ за бъдещето, ако искат или ако могат?! Но не го правят, а седят във виртуалното си Ганкино кафене и люпят семките на събитията. В това време, пред площадите на протестите се изказаха стотици българи с коефициент на интелигентност, надхвърлящ цялото Народно събрание и Министерски съвет взети заедно!

Бъдещето? Изкуствен интелект, бионика, 3D принтиране, нанотехнологии, Big Data, …. дали да изброявам?

На пръв поглед технологични въпроси, но всъщност засягат лечението на хора, индустрията, образованието, отбраната и т.н. Промените са толкова радикални, че хората не си дават сметка, че до преди 10 години нямаше смартфони, а днес с изумителна скорост стават излишни например туристическите агенции!

Та, кой от днешната власт дава ясен отговор и стратегически план за България? Никой!
Но това не пречи описаните по- горе лица да бръщолевят, че иде всемирен хаос в страната ни, заради протестите.

Бъдещето идва в страни, в които въпросът със свободата, справедливостта и демокрацията е решен. Днес се занимаваме с това, защото с мърморене не се гонят мутри!

А утре България ще получи своя проект за бъдещето.

От фейсбук-страницата на автора

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.