Борисов с едни и същи дрехи от септември насам – пуска записи или се крие като партизанин?

Борисов в Родопите на строителството на път край Асеновград се снима с туристи на 4 октомври. Снимка: от видео на страницата на Борисов във Фейсбук

На видеоматериалите, които пуска премиерът Борисов на страницата си във Фейсбук и които телевизиите охотно разпространяват, се вижда, че той е с едни същи дрехи на 4 октомври, на 10 октомври и на 13 октомври (виж снимките).

На всички видеоматериали на страницата, Борисов е с една и съща синя дънкова риза и сини дънки. И на 28 септември е със същия панталон, но с фланелка. И през последните 15 дни се появява с едно и също жълтото яке.

Остава съмнение дали българският премиер не пуска в продължение на две седмици записи, направени предварително в един или два дни.

Или освен неизменния червен конец на ръката му, от суеверие ходи и с едни и същи дрехи и се крие на неизвестно място в България.

Очевидно вече не пуска никоя „прекрасна госпожа“ в покоите си, която може да го посъветва какво да облече. Или аскетът Борисов (както сам се определи) си е накупил едни и същи сини ризи и панталони и ги носи като униформа.

Дори ако един ден премиерът по някакви причини избяга в чужбина, у нас може да не разберем, ако на страницата му продължават да излизат видеоматериали, и телевизиите продължават да ги излъчват.Тази севернокоерйска практика вождът на държавата да се показва от някакви обекти отпреди дни и седмици, или от неизвестни места, може само да поражда слухове къде е премиерът. И защо не се появява пред медиите, а публикува материали на фейсбук-страницата си?

Борисов в Родопите на неизвестно място, с финансовия министър и зам.-министъра на строителството и регионалното развитие. Снимка: от видео на страницата на Борисов във Фейсбук

В Русия Путин пуска по подобен начин видеоматериали от негови срещи, снимани неясно кога. Там на жаргон ги наричат „консерви“. Само че Путин е един от глобалните лидери, строго пазен в страна с вътрешни конфликти и тероризъм, има някакво оправдание да се показва така от „консерва“. Докато българския премиер най-много да отнесе яйца и домати от протестиращи, ако се яви в „Панорама“, примерно.

Синята дънкова униформа на премиера напомня приказката „Новите дрехи на царя“. Царят е гол. Не се ли вижда?

Борисов в Родопите на път между с. Белица и с. Загражден, на 10 октомври, се снима с работници. Снимка: от страницата на Борисов във Фейсбук
Борисов на живо край Ботевград, 13 октомври около 13 часа. Снимка: от видео на страницата на Борисов във Фейсбук
Борисов на живо от Ботевград, разговаря с кмета, 13 октомври около 13 часа. Снимка: от видео на страницата на Борисов във Фейсбук
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.