На месо!

Румен Белчев

Не е антивегетариански призив – не бързайте да се възмущавате! Политкоректно уважаваме и вегетарианците, и веганите, дори и въздържателите.

Но канибализма не одобряваме – особено в петъчните вестници.

„Жената на Бобоков сготвила Борисов“ – твърди „СТАНДАРТ”.

Хубаво е една жена да умее да готви, още по-добре е да забърква деликатес с премиер. Лошото е, че седмичникът не уточнява с какво точно е сготвен г-н Борисов – просто на яхния или с бамя, с боб, с картофки… Някои твърдят, че рецептата включвала и чекмедже, само че ние за такава рецепта не сме чували.

Кулинарната епопея продължава и в следващия брой – „Две софри подпалиха война Нинова – Радев“! Добре е, че законната самоотбрана не е превишила допустимите граници – на софрата, на която президентът похапва с противниците на соцлидерката, соцлидерката отвръща също със софра – „събрала на купон в Боровец най-верните си хора, за да полеят победата, след която в БСП има виц: Как се казва лидерът на БСП? Кич Чен Нин“…

Е, на печелившите – честито и наздраве! Всеки повод е добър за напиване, важното е на сутринта да не боли глава.

И да няма голяма пукотевица, че стават и бели.

„Арестуваха щастливец, стрелял от терасата“ – информира ни „ТРУД“. Щастливецът, разбира се, няма нищо общо с Алеко, нито е бил щастлив от арестуването си – „Щастлив и почерпен шуменец се озова в ареста след сватбарска стрелба по светло от балкона си“. Комшиите не споделили щастието му, а се обадили в полицията, която разощастливила човека, след което преброила не една, а цели 39 гилзи.

Голямо щастие, особено за околните – че никой не е пострадал.

А пукотевицата преминава и в следващите броеве на трудовия всекидневник – „10 г. затвор за шофьор, прострелял в гърдите опонент на пътя“! Един засякъл друг, другият се ядосал, рекъл нещо, първият отвърнал и така, от дума на дума, на сцената се явил патлак – отначало само като аргумент в спора, но после „пищоваджията не издържал и кавгата приключила с куршум в гърдите на жертвата“.

„24 ЧАСА“ също не изостава със стрелбите по пътищата на Родината – „Куршум проби стъклото на кола в движение в Стара Загора, издирват стрелеца“. Има и снимка на куршумчето – девети калибър, да му дожалее на човек, като го види как се е смачкало в предното стъкло.

За да не си помислите, че се стрелят само аматьори, отново в „ТРУД“ намираме и професионално прострелян шофьор – „Простреляха мъж, блъснал с кола двама полицаи“. Катаджии опитали да спрат за проверка някаква кола, шофьорът не само че не спрял, ами се опитал и да ги прегази и си продължил по пътя. „Последвало кратко преследване, при което служителят на МВР стрелял със служебния си „Макаров“. И улучил, разбира се, в полицията патроните са на отчет, това да не ви е сватбарска стрелбса – гърми се на месо!

А за да не останете с впечатление, че идиотизмът у нас върлува само по пътищата, се погрижил „ТЕЛЕГРАФ“ – „Служители пускат молба, за да ходят до тоалетната“.

Тъй като началството останало с впечатлението, че вместо да търчат до тоалетната и да се връщат обратно на бегом, служителите му използвали времето, за да изпушат по цигара, закачило на вратата правилник, че „ако на човек му се налага по-често да посещава тоалетната, трябва да пише молба за това“. Който не напише – глоба.

Не е уточнено дали молбата е трябвало да бъде със свободен текст, или са били подготвени формуляри – за всяка нужда – различен. И при двете положения е любопитно какво са писали хората, как са се молили, какви аргументи са изтъквали – направо не можем да си го представим.

Бедна ни е фантазията в сравнение с тая, на новоизпечените бизнесмени!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.