Ще ми липсва Шоуто на Тръмп

Ирина Асиова-Диамант с Доналд Тръмп. Снимка: личен архив

Ще ми липсва Шоуто на Тръмп. То си беше един разкошен риалити формат. Нещо като Кардашианките, но в Белия дом. Беше безумно, сюрреалистично, садистично (да гледам как американците се дърлят заради него), с чудесни декори и костюми (ах тоалетите на Мелания, които куп мои познати копираха за сватби и абитуриентски). С много добро прадакшън валю му се вика на кинаджийски език. Демек всичко изглежда барнато. И аз бях там, и ядох, и пих, и се веселих, и се снимах с него на връх 2014-а нова година. Тези кадри, някои непубликувани, са от онова парти в имението му Мар а Лаго, за което тогава не подозирах, че ще има да го цедя във Facebook години наред.

И сега ще ви издам една тайна. Тръмп нито беше най-богатият, нито най-успешният, нито най-известният на партито си. Но знаеше как да стейджва. В Америка има цели компании, които печелят не лоши пари от стейджване. Какво е това ли? Ами ако имате имот за продан си наемате стейджинг фирма, която пристига със свои мебели, подрежда ги, осветява ги, нащраква ги и къщата ви грейва! Кукла. После вие я продавате за много над реалната й стойност. Ето това направи Тръмп. Стейджна едно позавехнало имение и го продаде за милиони на американския народ, който мре за риалити формати. Гениален талант. Стихия. И само със стихия можеше да бъде пометен.

Ще ми липсва безумието на абсолютно неконтролируемия Тръмп. Кой друг ще посъветва своите последователи да пият белина и те да го послушат. На това му се вика лидер, на това му се вика последователи. Не иронизирам. Това е явление, което трябва да се изучава. Егото, грандоманията му, желанието му да остане в историята го обладаха до там, че човекът запретна ръкави и докара икономиката на САЩ до невиждан ръст. Не просто най-ниска безработица ever… най-ниска безработица сред малцинствата! Той накара най-ниско платените и немотивираните да работят. Да бачкаш за много пари и баба знае.
– Защо искате да сте отново президент?
– Защото дотук свърших страхотна работа, но имам още. И когато приключа тази страна ще бъде в позиция, в каквато не е била никога.

Край на цитата. Който, между другото, е от иконичното предаване “60 минути” с легендарната Лесли Стал, която потресаващо мазничко подло се опита да го изкара от кожата му с уж трудни въпроси, а те си бяха просто тенденциозни и непрофесионално зададени. Журналистика от световна величина… бабината ти трънкина.

И аз не се съмнявам, че Тръмп щеше да направи Америка още по-велика. Дали щеше да е добре за света?! Не се наемам да кажа. Но той не е обещавал да прави света велик отново! Обаче не за загубата на Тръмп съм притеснена. Плаши ме друго. Новият лидер на Свободния свят, драги зрители, пазителят на демокрацията, унищожителят на Корона вируса е опасявам се… препариран.

Погледнете стъклените му очички, които се цъклят с празен поглед право в камерата, кухата му глава, която се мести със скърцане, а звукът излиза с няколко наносекунди закъснение след отварянето на устната кухина. Вижте хубавичко и ми кажете, че Джо Байдън не е мумифициран и в корубата на бял, безполезен лаладжия с 50-годишен изтъркан репертоар не е инсталиран робот?! Ок, иронизирам.

Просто, драги зрители на новото риалити, лудият актьор бе изведен от сцената и на мястото му бе поставена кукла на конци. А кукловодите едни загрижени, загрижени за световния мир, глобалното затопляне и гладуващите в Африка! А да, и за върховенството на закона в България!

От фейсбук-страницата на авторката

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.