Рафаел, Карла Бруни, Саркози и други любовници. Из френския литературен живот

Карла Бруни и Рафаел Ентховен по време на брака им. Снимка: от тв екрана

Позволете ни да ви разсеем с готина, типично френска история, която прочетохме в новия брой на „Венити феър“. Накратко, има едни Рафаел и Жан-Пол Ентовен, баща и син, видни парижки интелектуалци, писатели, философи, журналисти, известни, наред с други неща, с факта, че и двамата са излизали с Карла Бруни.

Таткото започва, синът му я отнема, скандалът гърми из целия Рив Гош, но след това Карла тръгва да се забавлява другаде, а Рафаел и Жан-Пол се помиряват и дори написват заедно книга, уж за Марсел Пруст, но всъщност за разбитите им сърца – „Речник за влюбени“.

Но това става преди 20 години, а тази есен Рафаел публикува своя роман „Спечелено време“, в който разказва цялата история. Че майка му е идиотка, баща му е задник, приятелят на баща му и бивш тъст Бернар-Анри Леви е пълен кретен, дъщерята на Бернар, Жустин Леви, е кучка и слава Богу, че не са направили деца заедно (абортът ѝ е описан подробно в романа) и само Карла е готина, защото дупето ѝ е като орех, гърдите ѝ са като круши, а ваг… ѝ е като стрида…

Романът нашумя и стана лидер в продажбите. Само едно беше лошо – всички бяха обидени. Бащата, чийто пресен порнографски роман „Какво харесва Бланш“ е на същия рафт „Нови книги“ и е посветен на последната му любовница (таткото е женкар). Любовницата на бащата Бланш също беше обидена – смяташе, че тя се целува най-добре, а не Карла Бруни. Никола Саркози, чиято нова книга „Време на урагани“ е на същия рафт, се обиди – мислел си, че той целува Карла Бруни най-добре, но се оказваше, че били семейство Ентовен.

Бернард-Анри Леви беше обиден, защото смяташе, че именно той целува новите демокрации най-добре от всички, а беше наречен в романа куц импотент на мисълта. Накрая и дъщеря му се обиди, но тя написа книга, в която разказа всичко за Рафаел Ентовен, до подробностите от тоалетната.

И настоящата съпруга на Рафаел беше обидена, тя също смяташе, че се целува добре, и написа книга за секса с Рафаел след 10 години брак, която е на същия рафт „Нови книги“. И само Карла Бруни не се обиди, защо ли да се обижда.

Като цяло Сен Жермен де Пре гори, всички тези хора, които в продължение на десетилетия се срещат в „Ла Купол“ и „Ла Ротонд“ и си веят един пред друг с шалове и вестник „Льо Монд“, цяла есен не можеха да излязат спокойно от къщи, за да ядат стриди и да пият „Монтраше“, рискът да се натъкнат на Карла Бруни или Бернар-Анри Леви беше твърде висок.

Добре, че обявиха карантина. Сега си седят вкъщи и се поливат с помия в „Туитър“. Абсолютно всички се опълчиха срещу Рафаел Ентовен, дори претендентите за тазгодишния „Гонкур“. Подкрепят го само Бегбеде и Уелбек, защото за тях, ако ще пикаеш публично, то трябва да е срещу вятъра.

По материали от пресата

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.