Между лудостта и тъпотата

Вчера, когато стана ясно, че 34 учители са починали за последните 19 дни, в групата „Измамата Ковид 19“ се появи банер със следното прозрение:
„Полицаите и лекарите са съучастници на политиците в измамата КОВИД. Причината е, че треперят от страх да не си загубят работата.“

И отдолу валят коментари:
Точно!

Вярно.

И учителите…

И даскалите, и магазинерите,и още много други дето треперят за парниците си.

Това е истината!

И не само, пълнят гушката като за световно!!

Лекарите станаха търговци. И не е от сега. Имат задача да ни намалят. Сатана е превзел света.

Продажници

Точно така е. Нали им подхвърли по 1000 лв. Купиха ги и мълчат.

Корумпираният парламент е по малкото зло от полицията и здравеопазването, чрез тях се подържа настоящето статукво. Наливат им пари и слугите действат.

Много ясно, бате… Ама да си знаят че и те са в кюпа… Няма да се отърват нито от намордниците нито от ваксините…

Ако някой друг застане на власт, аз искам цялата полиция и всички лекари да подадат оставка. Имаме достатъчно добри млади лекари,и добри полицай. Не тези боклуци.

И т. н.

Коментиращите мъже и жени са на различна възраст, поне на снимките не изглеждат да са луди или социално неадекватни маргинали. Пишат в тази група как военни насила ваксинират в Германия, ще идват и у нас; и т. н. всички екстри по темата.

Всъщност не само в България има социални слоеве от лумпени. Но тук сякаш този слой е по-дебел. Или поне по-креслив и надвиква останалите във Фейсбук.

В крайна сметка това е тъпота, не просто наивна вяра в конспирации.

Който иска да се осъзнае в какво общество живее, е добре да следи такива групи.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.