Цитат в десетката: Защо остават скрити записите от разговорите на Митьо Очите

„Кой? Черния капитан ли? Вътре е“. Така бургаски съдия с лека, дяволита усмивка разказва на купон пред колеги какво е видял сред прословутите тайни записи от разговори между несебърския наркобос Димитър Желязков-Очите, бандитите му и разни други влиятелни личности. Съдията цитира почти като анекдоти различни диалози, в които въпросният „капитан“, споменаван там именно с прякора си, е човекът, на който наркозадругата от Несебър много, ама адски много разчита, за да уреди разни проблеми с полицията. От реакцията на околните се разбира, че за никого не е тайна кой се крие зад този псевдоним.
Той работи в ОДП-Бургас, поиздигнал се е, отдавна е минал пенсионна възраст, но очевидно е много ценен кадър за системата, щом излизането му от нея въобще не стои на дневен ред. Впрочем, на хоризонта не се очертават и никакви проблеми за него. Нито МВР е тръгнало да го проверява, нито прокуратурата се е забързала да го разследва. Най-вероятно още известно време Черния капитан ще е само обект на закачки между магистрати, докато темата им омръзне.

От в. „Сега“, виж тук целия текст

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.